Rohdén hyllas av Janne efter förlusten

avSimon Bank

FOTBOLL

WIEN. Sverige föll, men åtminstone en spelare stärkte sina landslagsaktier.

Marcus Rohdén hyllades av Janne Andersson efter förlusten mot Österrike.

– Roligt att höra, jag tycker att det gick helt okej, säger han till Sportbladet.

När förbundskaptenen tog ut sin VM-trupp motiverade han valet av Marcus Rohdén med att Crotone-spelaren är allround, och kan användas nästan överallt.

Mot Österrike var han en av få som imponerade, och han gjorde det allra mest när han sista halvtimman fick spela på sin favoritposition på innermittfältet. 

– Jag tycker att Marcus Rohdén gör det bra, han flyttar boll och är bra i presspelet, säger Janne Andersson. Han är väldigt förtjänstfull i sitt sätt att spela, han är jäkligt nyttig.

Rohdén startade matchen på vänsterkanten, men tog tag i både boll och spel i mitten, och var centimeter ifrån att kröna kvällen med ett mål när den österrikiske målvakten Keinz Lindner räddade hans distansskott strax under ribban.

”Passar bättre centralt”

Tror du att det varit lite av en förbannelse för dig att du setts som en allround-spelare i landslaget, snarare än som en innermittfältare?

– Inte längre. Jag har spelat centralt hela försäsongen och nu i de två första omgångarna. Det kanske var så i fjol, när jag spelade både högerytter, vänsterytter och i mitten. Nu tror jag att Janne vet.

– Mina egenskaper passar bättre centralt. Jag är ganska rivig, har mer löpkapacitet, är en tvåvägsspelare. Man får lite mer blick över spelet där, kommer i bättre positioner för att spela fotboll. 

”Ett otroligt skyltfönster”

Skottet – trodde du att det skulle bli mål?

– Jag kände direkt att det var en bra träff. Jag vet inte, har inte sett någon repris, men det känns som att han gjorde en riktigt bra räddning där.

Har landslaget blivit ännu viktigare för dig nu, som skyltfönster, när du spelar i Serie B?

– Landslaget är alltid otroligt viktigt, men det är som du säger: Jag spelar i Serie B nu, det är ett otroligt skyltfönster att få spela i landslaget och visa upp sig. 

Laddar Matchöversikt
Sveriges matcher i Nations League 00:12
ARTIKELN HANDLAR OM