Tankovic: ”Jag tror att vi hamnar i mitten”

avPer Bohman

FOTBOLL

ÖREBRO. Obesegrade serieledare.

Då tror Muamer Tankovic på en... mittenplacering.

– Alla experter har ju tippat oss i mitten. Så då kommer vi väl i mitten. Ni vet ju bäst... säger Hammarbys mittfältare ironiskt efter segern mot Örebro.

Sju vinster, ett kryss och en obesegrad serieledare. Hammarby stormar vidare i den allsvenska tabelltoppen efter bortasegern mot formstarka Örebro. Jiloan Hamad prickade med tio minuter kvar att spela in 2–1-målet som gav tre poäng till Bajen.

– Det var skönt för mig, men vi gör ingen bra match. Vi vinner dock och ta tre poäng. Utvisningen (på Kennedy Igboananike) som Imad Khalili fixade hjälpte oss mycket. Eller fixade, utvisningen som de fick.

Hamad: ”Är i mitt livs form”

Vad säger du om ditt mål?

– Jag har haft bra skott under hela träningsveckan, bössan har känts fin. Så får jag ett skottläge så ska jag skjuta. Det var ett fint mål.

Och en bra signal till Janne Andersson inför att VM-truppen ska tas ut?

– Det var en sista puff från mig. Jag har sagt att kommer jag med så blir jag stolt. Jag är i mitt livs form. Men kommer jag inte med så kommer jag att vara lagets största supporter.

Om VM: ”Går han efter form så...”

Hamad känner att det är svårt att prestera särskilt mycket bättre än vad han mäktat med under den allsvenska våren.

– Jag har svårt att tro det. Sex mål och fem assist... Jag har inte fått någon indikation från han (förbundskapten Janne Andersson), så det beror på hur han tänker. Men går han efter form så...

Lagkamraten Muamer Tankovic är förstås storförtjust efter lagets starka formkurva.

– Vi har fått in en vinnarkultur i laget. Alla vet sin roll. Alla vet vad de ska göra. Det är bra stämning på och utanför planen och en fin sammanhållning som gör att vi presterar.

”Snackar efter säsongen”

När Tankovic fick frågor om Hammarbys chanser att vinna SM-guldet replikerade han med en rejäl skopa ironi i svaret.

– Alla experter har ju tippat oss i mitten. Så då kommer vi väl i mitten. Ni vet ju bäst... Men vi jobbar på och tar en match i taget. Det är för tidigt att prata om SM-guld om man leder med fyra poäng.

Känner du att ni har presterat bättre än förväntat?

– Bättre än förväntat enligt experterna i alla fall... Jag vill inte snacka mer nu, men jag kommer göra det. Efter säsongen.

Hammarby ligger fyra poäng före andraplacerade AIK, som tar sig an Östersund på hemmaplan under måndagen.

Alla skytteligavinnare i Allsvenskan sedan 2008 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM