Klart: De sänder landslaget i fotboll framöver

avJonathan Nilsson

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Svenska Fotbollförbundet förlänger samarbetet med TV4 och C More.

Avtalet som gäller bland annat svenska cupen och damlandslaget har förlängts i ytterligare fem år.

Samtidigt meddelar SVT att de kommer sända en del av matcherna.

Fram till och med 2022 sänder TV4 och C More all landslagsfotboll för herrar, och i sommar sänds även fotbolls-VM i Frankrike för damer på samma kanaler

Nu är det också klart att rättigheterna till det svenska damlandslagets landskamper (inklusive EM-och VM-kval), U21-landslagets hemmamatcher, Vinterturnén, futsallandslaget och alla övriga ungdomslandslag förvärvats av TV4 och C More till och med 2024.

– Fotbollsintresset är enormt och vi ser fram emot att kunna förmedla landslagsfotboll på alla nivåer, säger Johan Cederqvist, kanalchef sport på TV4 och C More i ett pressmeddelande.

SVT sänder finaler

Damlandslagets landskamper sänds tillsammans med SVT och där sänder TV4 och C More två matcher per år.

Övriga matcher, som innefattar bland annat kvalmatcher till EM 2021, VM 2023 och EM 2025, och landskamper med damlandslaget sänds av SVT.

Utöver damlandslagets matcher kommer SVT enligt det nya avtalet att sända finalerna i Svenska Cupen för både damer och herrar från 2021 till 2025.

”Ett av världens bästa landslag”

– Fotboll är den största sporten så det är naturligtvis glädjande att vi kan stärka vårt utbud med högklassig fotboll. Sveriges damlandslag är ett av världens bästa och det ska bli spännande att följa laget de kommande åren, säger SVT sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand är nöjd med avtalet.

– Att säkra att damlandslagets matcher har bästa möjliga förutsättningar att nå så många tittare som möjligt, är naturligtvis strategiskt mycket viktigt för oss, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM