Ajdarevic vilades: ”Vi hade fått rulla ut honom i rullstol”

avFrida Fagerlund, Per Bohman

FOTBOLL

Derby på söndag.

Då vilades Astrit Ajdarevic mot IFK Norrköping.

– Det fanns inte nog med liniment i världen för att för att kunna starta honom i kväll. Vi hade fått rulla ut honom i rullstol i så fall, skämtar Kim Bergstrand på presskonferensen.

På söndag vankas allsvenskans första Stockholmsderby. Därmed avslutas en spelvecka med tre tuffa matcher för Djurgården och Hammarby.

När IFK Norrköping kom på besök så valde tränarna Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand att vila spelfördelaren Astrit Ajdarevic.

”Fanns inte nog med liniment”

Skälet? Hans kropp pallar helt enkelt inte tre så tuffa matcher på raken. I stället vilades han och byttes in först i den andra halvleken för att kunna vara fräsch mot Hammarby.

Kim Bergstrand skämtade om situationen på presskonferensen.

– Det fanns inte nog med liniment eller energi i världen för att kunna starta honom i dag. Då hade vi fått rulla ut honom i rullstol i så fall. Stora tunga pojkar som Astrit behöver återhämtning. Det räckte med 30–35 minuter.

Ajdarevic: ”Han kryddar lite!”

Ajdarevic garvar bara när han får höra sin tränarens citat.

– Haha, han kryddar lite. Tre matcher på en vecka är lite svårt. Vi har sagt att jag ska spela så mycket som möjligt men ändå vara smarta, säger han och fortsätter:

– Jag ska vara fräsch, hundra för att köra efter matchen mot IFK Göteborg. Det var mycket springa då, mycket dueller och väldigt fysiskt. Det fick bli 2,5 match.

Mot Sundsvall i den första omgången petades Ajdarevic av tränarna. Efter matchen mot Peking hänvisade han med glimten i ögat till den situationen.

– Det var väl ingen petning den här gången. Haha!

Laddar Matchlista
ARTIKELN HANDLAR OM