Granen redo göra en Modric: ”Väldigt bestämd”

avMichael Wagner

FOTBOLL

S:T PETERSBURG. Andreas Granqvist är redo för att göra en ”Modric”, att slå två straffar i en och samma match.

– Hur jag slår dem får ni se. Men jag är väldigt bestämd i förväg, säger Granen.

Det var stor straffdramatik i VM under söndagen när både Spanien-Ryssland och Kroatien-Danmark avgjordes efter straffsparksläggning.

Åttondelsfinalen mellan Schweiz och Sverige kan gå samma väg, men Blågult har VM:s straffkung så här långt Andreas Granqvist i laget.

Den svenske lagkaptenen har gjort mål på straffar – i olika hörn – mot både Sydkorea och Mexiko.

– Jag känner ett stort förtroende, först över att få slå straffar och sedan över att jag har satt dem. Det ger självförtroende om det går till straffar – men jag hoppas vi har avgjort innan.

Foto: HENRY ROMERO / TT

Den svenske lagkaptenen följde dramat mellan Danmark och Kroatien under söndagskvällen där Real Madrid-stjärnan Luka Modric slog två straffar, först en under tilläggstiden och sedan i straffläggningen.

– Det var otroligt starkt av Modric. Först missade han straffen under övertidsminuten och sedan slog han den i mål i straffläggningen, även om målvakten var nära att ta den.

– Vi får se om det blir ett liknande scenario i morgon för oss. Jag är ganska bestämd var jag ska slå mina straffar och jag kommer vara lika bestämd i morgon, säger Granen.

”Ska bli uttagen först”

Janne Andersson lutade sig då försiktigt fram mot mikrofonen i presskonferenssalen i S:t Petersburg och påpekade:

– Han (Granqvist) ska bli uttagen först också...

Tar du första straffen i så fall i en straffläggning?

– Som sagt, det är Janne (Andersson) som tar ut vilka som slår straffar i en straffläggning och jag har ingen aning i vilken ordning vi kommer att slå dem i så fall, säger Granqvist.

Sveriges trupp till fotbolls-VM i Ryssland 2018 00:51