Uppgifter: Så startar Sverige i EM-premiären

FOTBOLL

Det blir en väntad svensk startelva i kvällens EM-premiär mot regerande mästaren Tyskland.

Fridolina Rolfö tar platsen bredvid Lotta Schelin i anfallet, enligt Fotbollskanalen.

– Det är dags att göra Tyskland dåliga, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Foto: Lotta Schelin & Fridolina Rolfö
TT

EM i Nederländerna startade under söndagen med två matcher, och idag är det dags för Sverige att ge sig in i turneringen. Man gör det med tuffast tänkbara motstånd, mot Tyskland.

Väntad elva

Och det blir en väntad elva som inleder för Sverige. Pia Sundhage väljer samma lag som fått chansen från start i de tre senaste träningsmatcherna (med undantag för matchen mot USA som målvakt Hedvig Lindahl stod över).

Det innebär att det blir Fridolina Rolfö och Lotta Schelin som får chansen på topp, medan Stina Blackstenius inleder på bänken,

Tyskland, som slog Sverige i fjolårets OS-final i Rio, är en gigant i EM-sammanhang och något av ett spöke för Sverige. Tyskorna har vunnit åtta av elva turneringar, varav de sex senaste.

”Dags att göra Tyskland dåliga”

De vann EM 2013, som avgjordes i Sverige, efter 1–0-seger mot just Sverige i semifinalen och samma siffror mot Norge i finalen.

– Det är en känsla av att det är dags, att det är dags att göra Tyskland dåliga. Vi har spelat så många gånger mot Tyskland och vill nu verkligen vinna, säger förbundskapten Pia Sundhage på förbundets hemsida.

Kvällens match sänds i SVT1 med start 20.45.