”Total överraskning – jag får fråga Emil”

avMalin Wahlberg, Simon Bank

FOTBOLL

WIEN. Tyska tidningen bild uppgav att skadade Emil Forsberg delvis lämnat landslagssamlingen på grund en ”spänd relation” med Janne Andersson.

Det förvånar förbundskaptenen.

– Det är en total överraskning för mig, säger han.

I måndags tvingades Emil Forsberg lämna återbud till kvällens träningsmatch mot Österrike och måndagens möte med Turkiet i Nations League.

”Han har problem med en överansträngd ljumske och i samråd med landslagsledningen har man nu beslutat att Forsberg lämnar samlingen och avstår den kommande veckans matcher”, skrev Svenska Fotbollförbundet i ett uttalande på sin hemsida.

”Spänd relation”

Under onsdagen skrev tyska tidningen Bild att det finns fler anledningar bakom beslutet att lämna landslagssamlingen.

”Svensken avbröt träningen i Stockholm på grund av känningar i ljumsken och satte sig sedan på ett flyg hem till Leipzig. Men enligt uppgift så är det här det minsta problemet. Snarare handlar det även om den spända relationen till tränaren Janne Andersson, skrev Bild.

Foto: BILDBYRÅN

”En total överraskning”

Efter 0–2-förlusten mot Österrike fick förbundskapten Janne Andersson frågor om uppgifterna.

Han lät förvånad.

– Jag fick höra det av Staffan (Stjernholm, landslagets pressansvarige), men jag har hållit på med annat. Min bild är samma som när vi undersökte honom i måndags, jag har ingen annan bild än det. Hans vänstra ljumske var väldigt överansträngd, så vi valde i samförstånd att han skulle åka hem, säger Janne.

Han fortsätter:

– Det är en total överraskning för mig, men det får jag väl fråga honom. Vi går på våra egna uppgifter, sedan om det spekuleras på andra ställen så får de väl göra det. För mig är det inte en fråga, men självklart ska jag ta i det. Jag får kolla. Men det skulle vara en stor, stor överraskning för mig. Jag har inte pratat med Emil, men det skulle vara en jätteöverraskning för mig om det är så.

Laddar Matchöversikt
Sveriges matcher i Nations League 00:12
ARTIKELN HANDLAR OM