Klopp om Fabinho: ”Kan ta ett halvår”

avPelle Strandman

Foto: Dave Thompson / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Fabinho och Jürgen Klopp.

Fabinho köptes av Liverpool för en halv miljard kronor – men har inte gjort en minut i Premier League.

Nu avslöjar Jürgen Klopp att det kan dröja ett halvår innan stjärnförvärvet kommer in på riktigt i laget.

– Det är inte komplicerat. Han behöver bara vänja sig, säger tränaren.

Liverpool har fått en flygande start på ligan och är ensamt lag om att stå på full pott efter sex omgångar.

En som dock inte har bidragit till succéstarten är Fabinho som värvades in från Monaco under sommaren för motsvarande runt 500 miljoner kronor.

Den 24-årige brasilianaren fick förvisso göra ett inhopp mot PSG i Champions League förra veckan men har fortfarande inte fått visa upp sig i Premier League.

– Det är ingen skillnad mellan honom och andra spelare. Det är faktiskt inte så komplicerat, han behöver bara vänja sig, säger Jürgen Klopp till klubbens hemsida.

– Det handlar om positionering, reaktion, stänga försvarszoner och utnyttja dem i offensiven. Det är ett fotbollslag som har sitt sätt att spela. Det tar tid.

”Måste komma naturligt”

Den tyske tränaren tillägger att det kan dröja hela sex månader innan Fabinho har slagit sig in i laget på allvar.

– Det måste komma naturligt. I slutändan handlar det inte om att förändra spelare eller deras fotbollspersonalitet. De är här på grund av vad de har gjort.

– Tre eller fem veckor låter som en lång tid i fotboll men för att förbättra något så måste man ge det ett halvår för att verkligen ta nästa steg. Så är det.

I kväll, klockan 20.45, tar Liverpool emot Chelsea i ligacupen. Återstår att se om Fabinho får en chans att visa upp sig då.

ARTIKELN HANDLAR OM