Djurgården polisanmäler hoten mot Buya Turay

Har utsatts efter Elfsborgsmatchen

avMax Persson

Mohamed Buya Turay, 24, utsattes för hot efter matchen mot Elfsborg.

Nu polisanmäler Djurgården.

– Vi har som policy att polisanmäla alla hot som inkommer mot våra anställda och det har vi gjort nu, säger Mats Jonsson, säkerhetsansvarig, till klubbens hemsida.

I söndags vann Djurgården mot Elfsborg med 2–0 – i blickfånget hamnade anfallaren Mohamed Buya Turay, som anklagades för att ha filmat när han fixade en straff.

Alla kan hålla käften. Det är bättre att ni hittar något annat att snacka om för att bli kända. Åk hem och sup er fulla och sen kan ni sova. Jag talar till alla hatare, ni fortsätter häckla och anklaga mig för filmning. Jag vet att ni inte har någon hjärna”, skrev Buya Turay på Instagram efter matchen.

En dag senare gick Djurgården ut och försvarade sin stjärnanfallare.

På sin hemsida skrev klubben att 24-åringen inte filmade i situationen – och berättade även att han har fått motta ”mängder av oacceptabla meddelanden”.

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Djurgården polisanmäler

Nu meddelar Djurgården att man har polisanmält hoten mot Buya Turay.

– Vi har som policy att polisanmäla alla hot som inkommer mot våra anställda och det har vi gjort nu, säger Mats Jonsson, Djurgårdens säkerhetsansvarige, till klubbens hemsida.

”Jag ska visa dig”

På sin Instagram skriver den 24-årige anfallaren att det är dags att anmäla.

”Och jag ber till Gud, att när jag är ute på plan, om du har bollar som jag. Kom och konfrontera mig och jag ska visa dig”, skriver han.