Gerrard: ”Inte nödvändigtvis rätt man för Liverpool”

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

Liverpool-legenden Steven Gerrard vill inte ha någonting gratis.

Trots att många av klubbens supportrar gärna ser engelsmannen i tränarrollen i framtiden säger han att det är någonting han måste förtjäna.

– Bara för att jag är populär hos fansen innebär det inte nödvändigtvis att jag är rätt man att ersätta Klopp, om och när han lämnar, säger han.

Pep Guardiola ledde Barcelona till stora framgångar under sin tid i klubben.

Samma visa var det när Zinedine Zidane tog över som huvudtränare för sin gamla klubb Real Madrid.

Men bara för att man har varit en stor spelare i ett lag behöver det inte vara givet att man får chansen som tränare senare. Liverpool-ikonen Steven Gerrard, 38, är tydlig med det.

– Liverpool har en av världens bästa tränare och går som tåget just nu. Bara för att jag har varit en framgångsrik spelare behöver det inte betyda att jag har rätten att vara näst på tur, säger han i en intervju med The Telegraph.

Foto: TT

”Vore respektlöst mot Rangers”

Gerrard spelade över 700 matcher för Merseyside-klubben och ledde laget till Champions League-triumfen i Istanbul 2005.

– Bara för att jag är populär hos fansen innebär det inte nödvändigtvis att jag är rätt man att ersätta Klopp, om och när han lämnar. Det är väldigt arrogant att tänka så, fortsätter han.

Han säger att han måste förtjäna chansen att träna sin gamla klubb och att det vore respektlöst mot hans nuvarande arbetsgivare, Rangers FC, att spekulera kring framtida jobb.

– Det vore respektlöst mot Rangers med tanke på storleken på klubben och allt som de gått igenom att förutsätta att jag har kommit hit för att lära och utnyttja klubben som en språngbräda till Liverpool. Jag ser det inte så, men ryktena är ingenting som jag kan kontrollera, säger Gerrard.

Rangers ligger för närvarande tvåa i skotska Premier League (efter rivalen Celtic).

ARTIKELN HANDLAR OM