BP-supportern nära skapa historia – stoppades i sista stund

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Anders Ungh.

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

Anders Ungh har gjort sig känd som ”BP:s enda bortasupporter”.

På bortamatchen mot Malmö FF hade han först fått tillstånd att bränna av Stadions första legitima pyroteknik någonsin – detta i form av två tomtebloss. Men han stoppades i sista stund av Svenska Fotbollsförbundet.

Det kan lätt bli ensamt att vara bortasupporter när Brommapojkarna reser runt om i landet.

Ystadsbon Anders Ungh – som tidigare uppmärksammats för att han ofta är helt själv på lagets bortasektion – var plikttroget på plats på Malmö Stadion i måndags, när hans BP gästade de regerande mästarna MFF.

För att göra denna match lite extra rolig hade han planerat att tända två tomtebloss på läktaren, tänkt som ett litet tifo. Han såg därför till att på förhand få tillstånd från både Svenska Fotbollsförbundet och Malmö FF.

”Fick nog kalla fötter”

– Min son håller på med Djurgården och jobbar med deras tifon. Det skulle bli en liten vink till alla som bränner bengaler. BP är ju lite bonniga i jämförelse, detta kunde ju bli en kul kontrast till storlagens supportrar. En skoj grej bara, säger han till Sydsvenskan.

Men bara minuter innan matchstart fick han ett dystert besked av en BP-anställd.

Svenska Fotbollsförbundet hade ändrat sig i frågan, Anders skulle inte få bränna sina bloss. Ett beslut som han tycker är lite larvigt.

– Ja, jag tycker ju det. Men det vara bara att lyda. BP hade ju blivit bötfällt och jag avstängd. Och jag kunde ju inte gärna maskera mig, det var ju bara jag på plats, säger han till tidningen.

Fick arga blickar

Som en kul grej bad han ändå om hjälp att få till ett kort där han stod på läktaren med sina tomtebloss, men det gillades inte av ordningsvakterna.

– Jag bad en publikvärd ta en bild på mig med de otända tomteblossen, och från ingenstans kom tre säkerhetsvakter. De tog nog saken på lite för stort allvar.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM