Flytten klar timmar före tragiska olyckan

avMartin Tolén

Emiliano Salas flytt från Nantes till Cardiff blev klar bara timmar före den befarade dödskraschen.

Nu krävs Cardiff på hela summan – och har nekats extra tid för att hitta en ersättare.

– Vi har scoutat Emiliano i flera månader och när vi äntligen får klart affären, händer det här..., säger klubbchefen Ken Choo.

Guernsey-polisen har valt att avbryta sökandet efter Cardiffs rekordvärvning Emiliano Sala.

Sala, tillsammans med piloten David Ibbotson, befaras i stället ha omkommit efter att flygplanet försvunnit från radarn sent under måndagskvällen.

– Vi har analyserat all tillgänglig information och har valt att ta det svåra beslutet att avsluta sökarbetet. Chansen till överlevnad är i det här skedet minimal, sa David Baker, chef över båtinsatsstyrkan, i ett uttalande via Guernsey-polisen.

– Snälla, fortsätt leta. Ge inte upp sökandet efter min bror. Jag känner på mig att han lever, vädjade dock Salas syster, Romina Sala, i ett tårfyllt tal under torsdagskvällen.

Foto: TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Bett om extra tid – nobbas

Och för Cardiff City blir smällen extra hård.

The Sun skriver att Fifa hann slutföra alla detaljer kring övergången bara timmar innan den befarade dödskraschen. Därför har Nantes fått in de 170 miljoner kronor Cardiff erbjöd för den 28-årige argentinaren.

Premier League-klubben går dock miste om sin tänkta stjärnvärvning.

– Vi har scoutat Emiliano i flera månader och när vi äntligen får klart affären, händer det här... Nu är det åtta dagar kvar och vi vet inte riktigt hur vi ska hantera den här situationen, säger klubbchefen Ken Choo till TalkSport.

Samtidigt har Cardiff vädjat om extra tid under januarifönstret för att hitta Salas ersättare, men klubbens förfrågan har nobbats.

– Jag har talat med Premier League, dess vd Richard Masters och övriga Premier League-representanter. Men vi måste hålla oss till deadline. Vi måste handla spelare inom samma tidsgräns som övriga Premier League-klubbar, säger Choo.

Flygolyckorna som skakade Europa

Paniken i cockpit: Piloternas sista ord