Bank: Jag har så oerhört mycket emot VAR

Tottenham vann första matchen i ligacupsemifinalen mot Chelsea

avFredrik Jönsson

Foto: KANAL 9

Tottenham fick straff mot Chelsea efter att domarna hade använt VAR.

Sportbladets Simon Bank uttryckte stort missnöje mot domarsystemet.

– Jag har så oerhört mycket emot VAR. Jag har det av moraliska skäl, jag har det av filosofiska skäl, jag har det av tekniska, juridiska och estetiska skäl, säger Bank i Kanal 9:s studiosnack.

Högt tempo och bra kvalité. Det första mötet i ligacupsemifinalen mellan Tottenham och Chelsea var underhållande.

Halvvägs in i första halvlek skickade Toby Alderweireld upp bollen mot Harry Kane som hade gått i djupled. Han hann upp bollen precis före Chelsea-målvakten Kepa Arrizabalaga, som kom fel i situationen och drog ner anfallaren.

Först verkade det som att det var offside, men domaren Michael Oliver tog hjälp av VAR. Sedan blåste han straff. Kane tog hand om straffen och sköt in 1–0 till ”Spurs”.

”Patetik och skam”

I Kanal 9:s studio uttryckte Sportbladets Simon Bank sitt missnöje mot VAR.

– För mig är det patetik och skam att vi står här och pratar om en millimeter hit och en millimeter dit. Alla ska vänta i två minuter på att se vad en datadomaren säger, säger Simon Bank och fortsätter:

– Jag har så oerhört mycket emot VAR. Jag har det av moraliska skäl, jag har det av filosofiska skäl, jag har det av tekniska, juridiska och estetiska skäl. Den här situationen sammanfattar egentligen alla de argumenten jag har emot VAR. Jag tycker det är skadligt för fotbollen att vi står här och sysslar med de här sakerna.

Chelsea jagade en kvittering och tryckte på i slutet. Men ”Spurs” höll undan.

Matchen slutade 1–0 till Tottenham. Returen spelas på Stamford Bridge den 24 januari.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM