Bekräftar: Han säljs i sommar

Jakten i gång – Liverpool, PSG, Real och Bayern i racet

avPatrik Brenning

Foto: Jens Meyer / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Tyske landslagsmannen Timo Werner kommer med största sannlikhet lämna RB Leipzig i sommar.

Nu väntas Liverpool, Real och PSG utmana Bayern München om anfallarens signatur, skriver Bild.

– Vi vill självklart förlänga med Timo och behålla honom i klubben men han har meddelat oss att hans vilja är en annan säger sportchefen Oliver Mintzlaff.

Timo Werner har i sommar bara ett år var på sitt kontrakt med RB Leipzig och under hela säsongen har Bundesliga-klubbens hållning varit klar. Förläng, eller lämna i sommar.

– Vi måste veta hur det blir senast i slutet av den här säsongen eftersom en klubb av vår storlek inte har råd att låta Timo Werner gå in på sitt sista kontraktsår, sa sportchefen Oliver Mintzlaff till Kicker i januari.

Gjort 14 ligamål

I halvtid av helgens 2-0-seger mot Wolfsburg kom så beskedet.

– Vi vill självklart förlänga med Timo och behålla honom i klubben men han har meddelat oss att hans vilja är en annan, sa Mintzlaff enligt Bild.

Därmed är kampen nu öppen för intresserade klubbar att köpa den tyske landslagsmannen, som gjort 14 ligamål den här säsongen.

Bayern favorit

Enligt Bild har Liverpool, Real Madrid och Paris Saint-Germain scoutat Werner under hela säsongen. Favorit till att värva 23-åringen är dock Bayern München som enligt tidningen redan kommit överens om de stora dragen i ett kontrakt med Werners agent Karlheinz Förster.

Leipzig vill ha minst motsvarande 420 miljoner kronor för Werner.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga

RB Leipzig