Ranieri hyllas av tränarkollegorna

”Folk glömmer vem det var som hjälpte dem”

avPelle Strandman

Foto: SKY SPORTS
Mourinhos initialer under Uniteds presskonferens.

Claudio Ranieri fick sparken som manager i Leicester City.

Nu får han ett gigantiskt stöd från sina kollegor i Premier League.

– Ingen kan radera historien du har skrivit, skriver José Mourinho på Instagram.

Foto: AFP

Det var i går som Claudio Ranieri fick sparken från sitt uppdrag som tränare i Leicester efter en tung säsong i Premier League.

Som sensationell regerande mästare slåss nu ”Foxes” för överlevnad i den högsta ligan och är bara en poäng från nedflyttning.

En stor anledning till att Ranieri sparkades uppges vara att ett flertal spelare vände italienaren ryggen och inledde en revolt.

”Typisk själviskhet”

En som lägger stor skuld på spelarna för att säsongen har blivit som den blivit för Leicester är José Mourinho. Enligt portugisen har Ranieri fallit offer för sina egna framgångar som han menar har lett till att flera spelare har tappat fotfästet.

– Han får betala för sin egen framgång, säger Mourinho enligt The Telegraph och tillägger:

– Säsongen började med typisk själviskhet från flera håll. Folk som tänker på nya kontrakt, folk som funderar på att lämna, folk som tänker på mera pengar, folk som glömmer vem det var som hjälpte dem till en särskild nivå.

José Mourinho är tydlig med att han ställer sig bakom Ranieri och visade ytterligare solidaritet till sin kollega genom att ha initialerna ”CR” på sin tröja i samband med Manchester Uniteds pressträff inför helgens final mot Southampton i Ligacupen.

Dessutom har han publicerat en bild på honom själv tillsammans med Ranieri på Instagram.

”Det är en hyllning”

Portugisen vet själv hur det känns att tappa spelarnas förtroende och få sparken som regerande mästarcoach i Premier League.

– När jag sparkades som mästare var det en gigantisk negativ grej men i jämförelse med det här är det ingenting. Min Instagram är en liten hyllning till honom och min tröja är en annan.

Mourinho är dock långt ifrån ensam om att ge Ranieri sitt stöd. 65-åringen backas nu upp av nästan samtliga av tränarkollegorna i Premier League.

”Brexit, Trump och Ranieri...”

– För mig har det varit några konstiga beslut 2016 och 2017: Brexit, Trump, Ranieri. Måste jag förstå allting? Uppenbarligen inte. Jag har ingen aning om varför Leicester gjorde så här, säger Jürgen Klopp, enligt The Guardian, vars Liverpool gästar just Leicester på måndag.

Hyllningar kommer även från tränare som David Moyes (Sunderland), Tony Pulis (West Bromwich), Eddie Howe (Bournemouth), Sam Allardyce (Crystal Palace), Mark Hughes (Stoke) och Antonio Conte (Chelsea.

– Väldigt, väldigt tråkigt men det här är vårt jobb. Jag är besviken å hans vägnar. Han är en vän, en väldigt bra man och en väldigt bra manager, säger Conte, enligt The Mirror och fortsätter

– Om det är på det sättet det hände (att spelarna gjort revolt mot Ranieri) så betyder det att klubben är svag utan ”power”. Det är inte rätt att spelare ska kunna kontrollera ödet för en manager.

ARTIKELN HANDLAR OM