Uppgifter: Forsberg missar avslutningen

Foto: Maja Suslin /TT / TT NYHETSBYRÅN
Emil Forsberg missar de sista matcherna i Nations League mot Turkiet och Ryssland

avMartin Tolén

FOTBOLL

Sverige får klara sig utan Emil Forsberg i de avgörade Nations League-matcherna mot Turkiet och Ryssland.

RB Leipzig-stjärnans ljumskproblem håller honom borta till efter landslagsuppehållet, enligt Expressen.

”Med största sannolikhet är det på det viset”, skriver landslagets terapeut Dale Reese till Fotbollskanalen.

Emil Forsberg, 27, har den senaste tiden dragits med stora skadeproblem.

Mittfältsstjärnan har haft problem med ena ljumsken och spelade bara en av matcherna under förra landslagssamlingen (Nations League-mötet med Ryssland) och har därefter inte funnits med i RB Leipzigs matcher på slutet.

– Jag antar att han senast kommer att vara tillgänglig efter nästa landslagsuppehåll. Den medicinska avdelningen arbetar hårt med detta, sa tränaren Ralf Rangnick för en dryg vecka sedan.

Uppgifter: Tvingas avstå landslaget

Och nu uppges Forsberg missa de två avgörande matcherna i Nations League.

När förbudskaptenen Janne Andersson i morgon, onsdag, presenterar den svenska truppen kommer 27-åringen inte att finnas med på grund av ljumskskadan, enligt Expressen.

I stället kommer Forsberg att fokusera på sin rehabilitering för att vara spelklar till RB Leipzigs matcher efter landslagsuppehållet.

”Jag pratade med honom i dag och Janne som skulle ringa honom och prata med honom om att det inte såg ljust ut för hans medverkan. Vad Janne och han kom överens om vet jag inte. Med största sannolikhet är det på det viset”, skriver landslagets idrottsskadeterapeut Dale Reese i ett sms till Fotbollskanalen.

Sverige möter Turkiet på bortaplan den 17 november. En förlust där och Sverige åker ur andradivisionen i Nations League medan en seger kan ge Sverige chansen att vinna gruppen och gå upp i A-divisionen om man även slår Ryssland på Friends arena tre dagar senare.

Sveriges matcher i Nations League 00:12
ARTIKELN HANDLAR OM