Summan för att låna Solskjaer: 20 milj kr

Så mycket får Molde av Manchester United

avMartin Tolén

Ole-Gunnar Solskjaer är ny tillfällig tränare för Manchester United.

Men det blir ingen billig lösning.

Enligt Daily Mirror kostar norrmannen 20 miljoner kronor att låna ett halvår från Molde.

I tisdags kom beskedet att Manchester United sparkar José Mourinho.

Portugisen kompenserades med lite mer än 250 miljoner kronor och ersätts av klubbikonen Ole-Gunnar Solskjaer på tränarposten säsongen ut.

– Manchester United finns i mitt hjärta och det är fantastiskt att få komma tillbaka i den här rollen. Jag ser verkligen fram emot att arbeta med den oerhört talangfulla truppen som vi har, ledarstaben och alla i klubben, sa Solskjaer i samband med presentationen.

Men det hela blir ingen billig lösning.

Kan köpas loss för 100 miljoner kr

Förutom att Mourinho säkrat drygt 250 miljoner kronor har nu även Daily Mirror tagit fram summan United betalar norska Molde för att låna Solskjaer resten av säsongen.

Totalt uppges själva lånesumman uppgå till 20 miljoner kronor, drygt en miljon kronor per ligamatch, utöver den lön norrmannen även ha rätt till.

Foto: Dmitri Lovetsky / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Ole Gunnar Solskjaer

– Att Manchester United från Molde FK om att låna en tränare är en händelse i sig. Och inte minst ett erkännande för både Ole-Gunnar och Molde. Vi är glada över att låna ut honom och det här är en stor möjlighet för Molde. Vi tror att det kommer utveckla oss och sätta Molde i ett större perspektiv på fotbollskartan, säger Moldes klubbchef Öystein Neerland.

Om United även vill förlänga kontraktet med Solskjaer efter säsongen kan Molde tjäna ytterligare 100 miljoner kronor, enligt Daily Mirror.

– Vi har varit öppna och flexibla för att ge Ole-Gunnar den här möjlgiheten. Det var en utmaning eftersom han skrev på ett treårskontrakt för en vecka sedan och nu lånar vi ut honom. Vi har kommit överens om en kompensation som vi tycker är rättvis, men vill inte kommentera det mer än så, säger Neerland.

ARTIKELN HANDLAR OM