PL-stjärnans ilska: ”Totalt olämpligt”

Försvarar Neymar efter kritiken

avAndreas Käck

Neymar fick massiv kritik under VM.

”Totalt olämpligt”, menar Eden Hazard.

– Han var inte ens dålig, säger Chelsea-stjärnan.

Att Neymar skulle bli den mest omtalade spelaren under fotbolls-VM var ingen högoddsare. Tyvärr för brassens del handlade snacket mest om filmningar och svaga insatser, snarare än drömmål och ”joga bonito”.

Nu backas han – av Eden Hazard.

”Var inte redo”

I en intervju med HLN berättar den belgiske stjärnan att han blev arg när han läste om den hårda kritiken mot Neymar.

– Jag tycker att det var totalt olämpligt att kritisera honom. Neymar kom till VM efter en skada – samma skada jag själv drabbades av sommaren 2017 – och han hade varit borta från spel i en och en halv månad. Jag kan försäkra er om att kroppen inte är redo att prestera på max så pass tätt inpå en skada. Ändå låg allt ansvar på honom. Han skulle vara turneringens stora stjärna, han skulle bära Brasilien till guldet, han skulle dribbla och han skulle hantera den mediala pressen. Plus att jag vet att Neymar är en sådan som även vill bjuda publiken på något extra. Ni kan inte kritisera en sådan spelare, speciellt inte när han inte ens var dålig, säger Hazard.

”Jag gick sönder”

Neymar har tidigare sagt att han var ”helt knäckt” efter misslyckandet i VM (där Brasilien rök i kvartsfinal mot just Hazards Belgien).

– Ni kanske tycker att jag föll för mycket (i VM), men sanningen är att jag inte föll (när Brasilien åkte ut). Jag gick sönder. Det gör mer ont än när någon trampar på en opererad vrist, sa han.

1 av 2 | Foto: Alastair Grant / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Eden Hazard
Idrottarna som tjänar mest 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Neymar

Fotboll