Herrstjärnan häcklade klubbens damspelare

Landslagsveteranen Claire Rafferty avslöjar Marko Arnautovics uppträdande: Störande och respektlös

avPatrik Brenning

1 av 2 | Foto: Tim Ireland / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Marko Arnautovic.

Att Marko Arnautovic lämnat West Ham är knappast något klubbens damlag sörjer.

Förra landslagsspelaren Claire Rafferty avslöjar nu hur herrstjärnan regelbundet störde damlagets träningspass.

– Jag tror att West Ham fick nog av honom till slut, säger Rafferty till TalkSport.

I januari nobbade West Ham ett bud från en kinesisk klubb värt motsvarande 413 miljoner kronor på anfallsstjärnan Marko Arnautovic. I veckan blev affären med Shanghai SIPG ändå av – men nu för “bara” 271 miljoner kronor.

”Är ganska uppenbart”

Förra West Ham-spelaren Claire Rafferty har sin teori kring varför Arnautovic nu fick lämna trots ett så rabatterat pris.

– Jag tror att West Ham fick nog av honom till slut. Han har en hel del attityd, vilket är ganska uppenbart, säger Rafferty till TalkSport.

Claire Rafferty avslutade sin spelarkarriär den här sommaren efter bland annat 18 landskamper för England, ett VM-brons, samt två engelska cup- och ligatitlar. 30-åringen spelade under större delen av sin tid för Chelsea men avslutade karriären i West Ham dit hon kom 2018.

”Skrek saker över stängslet”

Under året i West Ham blev Rafferty välbekant med herrstjärnan Arnautovic.

– Vi tränade på samma anläggning men på två olika planer med en läktare emellan. Flertalet gånger var han både störande och respektlös under våra träningar. Han kunde promenera tillbaka efter att deras träning avslutats och skrika saker över stängslet och bara vara allmänt respektlös, säger Rafferty och fortsätter:

– Med tanke på att vi hade taktisk träning så är det fullständigt respektlöst mot vårt arbete och det finns inte en chans i världen att någon av oss skulle göra så under något av deras träningspass. Men det är nog bara sådan han är. Han är en säregen och högljudd karaktär.

Torsdag 17.30: Se matchen mellan West Ham och Altach live på Sportbladet – mer information här!

ARTIKELN HANDLAR OM