AIK skyddar Lahne efter succédebuten

avMalin Wahlberg

Jack Lahne imponerade i debuten mot IFK Norrköping. 

Nu skyddar AIK talangen från media. 

"Vi kommer att förhålla oss till samma arbetssätt som vi gjorde med Alexander Isak och andra yngre spelare", skriver presschefen Stefan Mellerborg till Sportbladet. 

Jack Lahne byttes in i helgens match mot IFK Norrköping och glänste direkt efter att bara ha varit i klubben i några dagar. Talangen har imponerat stort på AIK-tränaren Rikard Norling som jämförde honom med en motorcykel efter matchen. 

– Det är en kort bekantskap än så länge och vi håller på att lära oss honom. Men i grund och botten är det en väldigt skicklig spelare och om han inte hade varit så bra skulle han inte ha klarat sig så bra som han gjorde i den här matchen mot Norrköping med bara en och en halv träning i kroppen. Det säger mer om honom och hans kvalité än att vi är helt fantastiska på att få honom att förstå allt på en träning, säger Norling.

”Vill skynda långsamt”

När Sportbladet vill göra en intervju med Lahne inför söndagens match mot Sirius får vi dock nej. AIK:s presschef Stefan Mellerborg förklarar att de vill skydda 17-åringen på samma sätt som med Alexander Isak. 

"Tills vidare kommer Jack Lahne endast att finnas tillgänglig i samband med matchdag. Vi kommer att förhålla oss till samma arbetssätt som vi gjorde med Alexander Isak och andra yngre spelare, d.v.s. skynda långsamt och låta honom växa in i laget.", skriver han i ett mejl till Sportbladet. 

Rikard Norling

– Det är Stefan Mellerborg som är ansvarig för mediehantering och det som bestäms kring det.

Du lägger dig inte i den biten? 

– Inte annat än att jag är med i processen. Men jag tror att det är viktigt att förstå att de här unga spelarna behöver vägledning på många olika sätt. Det är ett ansvar för oss vuxna att göra det, det är ändå väldigt unga människor vi har att göra. 

Lahne, som lånades ut från Brommapojkarna till Amiens i Ligue 1, blev klar för AIK så sent som förra veckan. 

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM