Granqvists besked: ”Jag fortsätter”

avErik Karlsson, Simon Sjöstrand

Andreas Granqvist tvekade om landslagsframtiden.

Men efter samtal med Janne Andersson och Henrik Larsson bestämde han sig.

– Jag fortsätter. Jag är på toppen av karriären och det är fantastiskt roligt att spela i landslaget, säger han till Sportbladet.

Andreas Granqvist, 33, gjorde succé med Sverige i VM i Ryssland.

Lagkaptenen var med och förde Blågult till kvartsfinal och blev bland annat uttagen i mästerskapets bästa elva av statistiskföretag WhoScored.

Granqvist gjorde en magnifik turnering”, skrev The Telegraph.

Men samtidigt har mittbackens framtid i landslaget varit oklar.

– Jag har inte tagit något hundraprocentigt beslut än. Jag vill först smälta de här dagarna och sedan vill jag prata med Janne i lugn och ro. Jag vill se hur han ser på olika situationer och hur jag själv känner. Det är mycket möjligt att det här var sista landskampen, sa Granqvist efter uttåget mot England.

Nu kommer han med ett besked.

Resan går vidare till EM 2020”, skriver 33-åringen på Instagram.

När Sportbladet når landslagskaptenen medger han att det lutade åt han skulle lägga av men att han lät sig övertygas.

– Det lutade mer åt att inte fortsätta men efter snack med Janne och hur tydlig han var med att han ville att jag skulle fortsätta i rollen jag haft så ville jag tänka vidare. Och efter en bra träningsvecka och matchen igår har jag kommit fram till att jag inte är klar med landslaget, säger ”Granen” och fortsätter:

– Jag är på toppen av karriären och tycker det är fantastiskt roligt att vara med i landslaget och därför har jag valt att stanna kvar.

Inget problem att kombinera med superettan

Granqvist berättar också att Henrik Larsson haft en del i att få honom att stanna kvar i landslaget.

– Jag har pratat en del med ”Henke” som varit i samma situation där han hoppat av och sedan ångrat sig och kommit tillbaka. Då landade jag i att jag inte heller är färdig.

– Jag tror landslaget kan bli ett bra brejk från Helsingborg, att få åka iväg och spela på den absolut högsta nivån kommer göra mig gott även i HIF.

Ja, hur tänker du kring att ha en vardag i superettan och sedan ställas mot absolut toppmotstånd i Europa med landslaget?

– Jag känner med den åldern och rutinen jag har, tryggheten i mitt egna spel, så ser jag inte det som ett stort problem. Jag spelar med många fantastiska spelare som håller en hög nivå, det ser jag inte som ett bekymmer.

Janne Andersson avböjer att kommentera

Andreas Granqvist kommer vara med redan på höstens första samling inför Nations League som är början på resan mot EM 2020.

Vad ger du er för chanser att ta er till EM och lyckas bra där?

– Jag ger oss stora möjligheter att komma till EM. Vi är väldigt svårslagna, vi ska bara fortsätta på den linjen som vi har.

Sportbladet har sökt Janne Andersson för en kommentar men via förbundets kommunikatör Staffan Stjernholm hälsar han att han avböjer.

– Janne anser att det varit mer berättigat om det varit ett motsatt beslut, säger Stjernholm.

Foto: AFTONBLADET

ARTIKELN HANDLAR OM