Parhästen lämnar Mourinho – efter 17 år tillsammans

Foto: OLI SCARFF / AFP

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

Manchester United meddelar att klubbens assisterande tränare Rui Faria lämnar laget i sommar.

Nyheten kommer bara dagar efter att José Mourinho – som har haft Faria vid sin sida i 17 år – nämnde honom som en tänkbar kandidat att ersätta Arsène Wenger i Arsenal.

– Om min vän har möjligheten att få ett storjobb någon dag så skulle jag hjälpa honom att packa väskorna och önska honom lycka till, sa han då.

Efter två år i Manchester United väljer portugisen Rui Faria att lämna sin post som assisterande tränare i klubben.

– Efter att ha funderat på det en lång stund, och med ett tungt hjärta, har jag nu beslutat att det är tid för mig att lämna, säger 42-åringen till klubbens hemsida.

Han har stått vid José Mourinhos sida i hela 17 år och tränat klubbar som Porto, Chelsea, Real Madrid, Inter och nu senast Manchester United.

– Jag har haft 17 fantastiska år och många oförglömliga minnen. Jag har ändå känt ett tag att jag skulle vilja tillbringa mer tid med min familj innan jag letar efter en ny utmaning i mitt yrkesliv, säger han.

Tänkbar Wenger-efterträdare

Rui Faria kommer att kliva av sitt jobb direkt efter att säsongen är över. Först väntar årets sista Premier League-match mot Watford, sedan FA-cupfinalen mot Chelsea.

– Jag kommer att sakna min vän. 17 år, och nu är pojken en man. Den intelligenta eleven har blivit en fotbollsexpert, han är redo för en framgångsrik karriär som huvudtränare, säger den nära vännen José Mourinho.

Mourinho har för bara ett par dagar sedan uttryckt att han anser att landsmannen Faria är redo att ta över en storklubb. Enligt United-tränaren vore han en tänkbar efterträdare till Arsène Wenger som lämnar Arsenal i sommar. London-klubben sägs även ha Faria på sin lista över möjliga alternativ.

– Jag vet inte om han vill det, men om ni frågar mig om han skulle passa i klubben så säger jag ja. Om min vän har möjligheten att få ett storjobb någon dag så skulle jag hjälpa honom att packa väskorna och önska honom lycka till, sa han tidigare.

ARTIKELN HANDLAR OM