”Hur ska jag tycka att det är negativt”

avMalin Wahlberg

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har hintat om VM flera gånger den senaste tiden. 

Men för förbundskapten Janne Andersson är läget oförändrat. 

– Någon sade att ”nu blir du väl lite sur att Zlatan gjorde mål för nu väcks frågan igen?”, säger han till Dagens Nyheter. 

Zlatan Ibrahimovic har gjort två inhopp och en match från start för Los Angeles Galaxy. I helgens match mot Chicago gjorde han sitt tredje mål när han avgjorde med matchens enda. 

Efter matchen frågade Sportbladet Ibrahimovic om hans VM-chanser. 

– Vi får se. De ökar. 

Sedan dess har Zlatan fortsatt att skicka hintar om VM. När han i morse besökte Jimmel Kimmel Live fick han återigen frågan om VM. 

– Jag ska till VM, ja, svarade Zlatan. 

Men på frågan om han skulle ha fotbollsskor på sig eller inte blev det ett nytt kryptiskt svar. 

– Jag sa bara att jag ska till VM. Om jag säger mer kommer folk hänga mig om jag säger mer så jag måste vara försiktig med vad jag säger nu. Men jag menar, VM utan mig skulle inte vara VM.

”Landslaget är en annan fråga”

Om mindre än en månad tar förbundskapten Janne Andersson ut landslagstruppen. För honom är dock situationen med Zlatan oförändrad och förbundskaptenen kommer inte att ringa stjärnan.

– Vi hade ett samtal efter EM där vi stämde av vad som gäller. Skulle han ändra sig är han välkommen att ringa. Jag kan inte lyssna på och förhålla mig till vad som står i media hela tiden. Jag måste ha en direktkommunikation med spelarna, säger han till DN och fortsätter: 

– Någon sade att ”nu blir du väl lite sur att Zlatan gjorde mål för nu väcks frågan igen?”. Jag tycker tvärtom att det är jätteroligt att det går bra för Zlatan. Precis som att det är kul att det går bra för Wernbloom. Hur ska jag tycka att det är negativt?

– Men landslaget är en annan fråga.