Stormade planen – i derbyledning med 3–0

Montpellier-Nimes i Ligue 1 spårade ur

avErik Karlsson

För första gången på 25 år möttes Montpellier och Nimes i ett derby i Ligue 1.

Men festen kom av sig efter läktarkollaps och fansstormning som totalt sköt upp matchen i 30 minuter, rapporterar fransk media.

Till slut tvingades kravallpolis spraya attackerande fans för att få dem tillbaka upp på läktaren.

Montpellier och Nimes är två rivalklubbar som hållits isär från ligaderbyn i över 25 år på grund av olika serietillhörigheter. Men när de väl möttes i dag uteblev derbyfesten.

Problemen började redan efter Ambroise Oyonga satt dit 1–0 efter knappa halvtimmen. Fansen firade så hårt att en läktare kollapsade och två personer fick föras till sjukhus, rapporterar RTL. En händelse lik den i Eibar i går.

Kravallpolis sprayade fansen

Och när Gaetan Laborde definitivt avgjort matchen med sitt 3–0 i 78:e minuten spårade allt ur. Hemmafansen, som knappast hade mycket att klaga över, försökte storma planen för att nå en konfrontation med rivaliserande fans i Nimesklacken.

Spelare och domare lämnade planen i tjugo minuter och det krävdes kravallutrustad polis för att få någorlunda ordning på händelserna. På videobilder ser man hur polis använder någon form av spray för att tvinga tillbaka folkmassorna som svarar med att kasta saker mot ordningsmakten.

Matchen spelades till slut klart och slutade 3–0.

1 av 4 | Foto: PASCAL GUYOT / AFP
ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1