Claesson – en av VM:s största överraskningar

avLinus Norberg

FOTBOLL

Han gjorde ett starkt avtryck i VM.

Då hamnar Viktor Claesson, 26, på den ansedda listan över mästerskapets tio största överraskningar.

”Han har blomstrat”, skriver FourFourTwo i sitt omdöme.

Sveriges VM-äventyr var över efter 0–2 mot England i lördags.

Då hade Blågult nått kvartsfinal i ett världsmästerskap för första gången sedan 1994 och hyllningarna till laget har varit enorma.

Framgången har också fått världen att öppna ögonen för de svenska landslagsspelarna och en av dem, Viktor Claesson, hamnar på en prominent lista.

Foto: PONTUS ORRE / AFTONBLADET

Hyllar även Blågult

Det är ansedda fotbollsmagasinet FourFourTwo som tagit ut spelarna som gått från doldisar till världsstjärnor och överraskat mest under VM.

Då placerar sajten Claesson på en tiondeplats.

Utan Zlatan Ibrahimovic har Sverige bevisat att ett starkt lagarbete kan vara mer värdefullt än en egoistisk superstjärna. Sverige gick längre i ett VM sedan tredjeplatsen 1994 och de har funnits flera enskilda artister i laget, främst den tidigare icke-anmärkningsvärda Viktor Claesson”, skriver FourFourTwo.

”Utmanat Forsberg”

Claesson var dessutom med på fotbollsmagasinets lista över potentiella stjärnskott inför VM.

Efter sommarens världsmästerskap är Värnamo-sonen nu uppe i 27 landskamper för Sverige (tre mål) och är given på högerkanten i mittfältet.

Efter en fin första säsong i ryska Krasnodar har den 26-årige yttern blomstrat i VM, ordnade en straff mot Sydkorea, legat bakom två mål och utmanat Emil Forsberg om att vara Sveriges bästa kreativa kraft, fortsätter FourFourTwo sin beskrivning av svensken.

VM-historiens fem bästa målskyttar 00:29