Kallades fuskare – nu kommer svaret

Klopps försvar: ”Jag lovar och svär”

avAndreas Käck

Konspirationsteorierna har gått varma, Liverpool har stämplats som ”fuskare”.

Nu svarar Jürgen Klopp på kritiken.

– Alla såg vad som hände, säger tränaren.

Det snöade när Liverpool mötte Leicester i onsdags.

Matchen slutade 1-1 och efteråt skyllde Jürgen Klopp delvis på vädret.

– Det är första gången jag upplever snö i en PL-match. Det gjorde saker och ting lite svårare. Vi vill spela med stort bollinnehav och flytta bollen snabbt. Klart att det blir svårare när det har snöat, sa han.

Men det var det som skedde i halvtid som skapade mest rabalder. Personalen på Anfield skottade bara det enda straffområdet (det Liverpool skulle anfalla mot), och det dröjde inte länge innan konspirationsteorierna gick varma.

Liverpool anklagades för mygel, kallades osportsliga – och stämplades av vissa som rena fuskare.

Foto: BT SPORT

”Alla såg”

Nu har Jürgen Klopp tvingats stå till svars för det som hände.

Enligt honom fanns det ingen kompott.

– Alla såg vad som hände. Snön började falla under uppvärmningen. Då var det ändå helt okej, men när vi kom ut till matchstart var det halt och svårspelat. Vi hade väl 80 procents bollinnehav i första halvlek och det var tydligt att det var vi som missgynnades av det. Men det var lika tydligt att personalen hade för avsikt att skotta hela planen, men att de helt enkelt var underbemannade och att det visade sig vara lättare sagt än gjort, säger Klopp enligt Sky Sports.

”Lovar och svär”

Enligt honom var det alltså inte en order från Liverpool.

– Det fanns ingen plan (att bara skotta ena straffområdet). Ingen av oss sa åt dem. Jag lovar och svär. Folk snackar om att det skulle vara osportsligt, men vadå? Det är ju en lika stor fördel för Leicester eftersom det blir mindre tillfälligheter som avgör om straffområdet är rent, säger Kopp.

– Det är som det är. Folk i England är inte vana vid det. I Tyskland är det annorlunda, där ger man snöskyfflar till alla, till och med fansen får hoppa in och hjälpa till och då hinner man få undan allt på 15 minuter.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM