Guidetti: ”Drömmer om det varje dag...”

Foto: TT

avAndreas Käck

FOTBOLL

Ena foten i semifinal.

Men John Guidetti blickar framåt – mot Stockholm och Friends Arena.

– Jag drömmer om det varje dag, säger han om jakten på en Europa League-final.

John Guidetti, nyss fyllda 25, har prickat formen.

I det första kvartsfinalmötet mot belgiska Genk stod han för ett mål och en assist och han väntas ta plats i startelvan i torsdagens retur.

– Jag gillar att spela stora matcher, det är sådana matcher som gör mig motiverad. Ska du bli en stor spelare så måste du gilla att ha bollen, du måste ha självförtroende, våga skjuta, passa … ha en stor tro på dig själv. Jag känner pressen, jag men älskar pressen, säger Guidetti i en intervju med lavozdegalicia.es.

”Vill till min stad”

Celta Vigo har det lite tyngre i ligan den här säsongen och ligger på tionde plats. Men i Europa League går det som på räls.

En extra motivator för Guidetti är också att finalen spelas i Stockholm.

– Självklart drömmer jag om det varje dag. Det är målet, att nå dit. Vi är inte i Europa League för att delta, vi är här för att vinna. Om du är i kvartsfinal och inte tror att du kan vinna, så är du korkad. Vi vill till Stockholm, till min stad, och spela final, säger 25-åringen.

Hyllar kollegorna

På senare tid har anfallstrion med Guidetti, Iago Aspas och Pions Sisto klivit fram och levererat.

– Vi spelar bra just nu. Vi förstår varandra och klickar bra med övriga lagdelar. Förhoppningsvis leder det självförtroendet till att vi gör ännu fler mål, säger John Guidetti.

ARTIKELN HANDLAR OM