Olsen hyllad som bäst: ”Nu är det jävligt tufft”

Roma-målvakten storspelade mot Juventus

avSimon Bank

FOTBOLL

TURIN. Han räddade när Alex Sandro sköt , han räddade när Cristiano Ronaldo nickade, han räddade nästan allt.

Men kan Robin Olsen rädda Romas säsong?

– Vi är övertygade om att det kommer att vända. Men det måste ske snarast, säger landslagsmålvakten till Sportbladet.

Juventus var överlägset, men när de italienska medierna summerade klassikermötet Juve–Roma (1–0) var de överens om att planens bäste spelare fanns i bortalaget.

Robin Olsen radade upp fenomenala räddningar och höll Roma kvar i matchen.

När Sportbladet pratar med honom efter matchen är han både nöjd och missnöjd.

– Vi förlorar och i den situation som vi är nu är det jävligt tufft. Men det är klart, jag ska inte ljuga, jag hade en dålig match senast och att komma tillbaka nu var skönt. Jag hade mycket press på mig själv efter förra matchen, så på det sättet var det skönt att komma tillbaka till sin normala klass.

Tappade skott mellan benen

I förra omgången gjorde han sin sämsta match hittills för Roma, med bland annat en tabbe på ett skott från Oscar Hiljemark som han tappade mellan benen.

Har veckan efter Genoa-matchen varit tung?

– Alltså, dagen efter var väldigt, väldigt tuff. Vi är människor, alla kan göra misstag, men dagen efter var väldigt tuff. Det var bara att ta sig upp på hästen igen, vi hade en viktig match i dag så jag försökte förbereda mig så bra som möjligt. Jag tycker att jag gjorde det bra.

Det får nog ses som ett faktum. Mot Juventus, i årets svåraste bortamatch, var det stundtals Robin Olsen mot hela Juventus stjärngalleri.

Han började med en kanonräddning när högerbacken Alex Sandro fick öppet skottfält.

– Att få göra den räddningen där… man kommer in i matchen direkt. Så visst, den var viktig.

Jag räknade till två riktiga superräddningar av dig, och två riktigt bra räddningar utöver det. Vilken räddning är du mest nöjd med?

– Den första, den vi snackade om. Att komma in i matchen på det sättet. Det är aldrig kul att släppa in ett mål i början av matchen. Sen är det väl ett par andra också, tycker jag.

”Vi krigar varje dag”

Ni har haft en tuff höst, hur är atmosfären kring laget?

– Det har varit tufft, vi är inte i den situation vi vill vara i. Men vi har inte tappat tron, vi krigar varje dag och är övertygade om att det kommer att vända. Men det måste ske snarast. Vi har haft en jobbig period, men vi kommer att vända detta.

Du har varit i klubben i ett halvår nu. Vad har varit svårast? Vad har varit bäst?

– Först och främst är det fantastiskt att komma till den här klubben, det är en fantastiskt stor klubb. Vi är inte i den situation jag trodde att vi skulle vara i när vi kom, det har varit väldigt tufft, men samtidigt är jag mentalt starkare.

Min bild är att du utvecklats här. Du är bättre offensivt, tydligare ute i straffområdet, en bättre målvakt. Delar du den bilden?

– Ja, ja. Det håller jag med om. Får jag säga det själv så känner jag att jag utvecklas på träningarna.

Du trivs med träningen du får?

– Absolut. Jag kunde inte ha kommit till ett bättre ställe. Och jag tycker att jag visat att jag har utvecklats mycket.

Oavgjort är inte ett alternativ

Hur arbetar du och Savorani (Marco, målvaktstränaren) under veckorna? Är det mest med helheten, eller har ni vissa fokuspunkter ni försöker förbättra?

– Det är allting, faktiskt. Jag kom hit och fick redan från första dagen lära mig en helt ny målvaktsteknik som jag aldrig varit med om förut, det är ett helt nytt sätt att träna.

På vilket sätt är det annorlunda?

– Det är väldigt mycket detaljerade saker. Alltså, det är allt. Allt. Det är en stor skillnad. På ett bra sätt.

I går räckte det till en kanoninsats, men inte till några poäng. På onsdag duger inte det. Då ställs ett hårt pressat Roma och en ännu hårdare pressad Eusebio Di Francesco mot Sassuolo, klubben som han gjorde succé med innan han kom till Rom.

Oavgjort är inte ett alternativ. Roma kommer att behöva fler spelare som gör sitt då.

Laddar Tabell
ARTIKELN HANDLAR OM

AS Roma

Serie A