Olsens mardröm: ”Det är absurt…”

Roma kollapsade mot Atalanta

avAndreas Käck

FOTBOLL

Robin Olsens Roma ledde med 3-0 och var på väg mot en stabil seger.

Då kom raset.

Atalanta hämtade ikapp till 3-3 – inom loppet av 25 minuter.

– Absurt, säger Roma-tränaren Eusebio Di Francesco.

Roma har varit inne i en djup kris, men på senare tid har man spelat upp sig och inför söndagens bortamatch mot Atalanta hade man fyra raka segrar i bagaget (alla turneringar inräknade).

Den femte såg ut att komma.

Edin Dzeko gav Roma en drömstart med två snabba mål och i den 40:e minuten ökade Stephan El Shaarawy på till 3-0 i vad som där och då såg ut att kunna bli en promenadseger för gästerna från huvudstaden.

Så blev det alltså inte.

Kollaps

Minuten före paus nickade Timothy Castagne in reduceringen till 3-1, i den 59:e minuten satte Rafael Toloi 3-2 – och i den 71:a fullbordade Duvan Zapata upphämtningen genom att sätta 3-3.

Samme Duvan Zapata hade dessförinnan bommat en straff.

– Det är uppenbart att vi fortfarande har mentala problem. Det är ju inte första gången vi gör så här. Det är absurt att samma spelare kan göra två så vitt skilda insatser i första halvlek jämfört med andra. Man kan inte bara kasta bort en 3-0-ledning på det här sättet. Och faktum är att vi ska vara glada att vi kom undan med oavgjort, säger Romas tränare Eusebio Di Francesco till Sky Sport Italia.

Tungt för Olsen

Robin Olsen hade ingen vidare hjälp av sina försvarare, samtidigt såg två av målen allt annat än otagbara ut för den svenske landslagskeepern.

Han revanscherade sig en aning genom att göra en svettig räddning i slutminuterna, men det var en klen tröst då ett eventuellt mål ändå inte hade godkänts eftersom Atalanta-spelaren var offside.

Roma ligger femma i tabellen.

Atalanta är sjua.

Foto: Gregorio Borgia / TT NYHETSBYRÅN
Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM

AS Roma

Serie A