Avslöjar: Stora skrällen i MFF-elvan

Så startar Malmö i kvällens ödeskval

avFredrik Jönsson, Johan Flinck

FELCSUT. I kväll spelar Malmö FF en kvalrysare.

Nu kan Sportbladet avslöja startelvan.

Den bjuder på två tunga bakslag och en skräll.

Malmö FF har varit skadedrabbat inför returen borta mot ungerska Vidi i kväll i tredje rundan i Champions League-kvalet.

Arnor Traustason är kvar hemma i Malmö med hjärnskakning och spelare som Carlos Strandberg, Rasmus Bengtsson och Behrang Safari har varit stora frågetecken.

Enligt tränaren Uwe Rösler var Bengtsson, enligt planen, inte med på hela träningen i går och Safari körde ett individuellt program.

En riktig skräll

Strandberg tränade däremot för fullt, precis som i helgen, och är redo för spel.

– I morgon får vi se vilka som är redo. Jag räknar med och hoppas att det blir alla tre. Men det finns inga garantier, sa Rösler.

Nu kan Sportbladet avslöja MFF-elvan.

Och den innehåller en riktig skräll.

Kommer in från bänken

Varken Bengtsson eller Safari kommer till start, vilket får betecknas som något av en mardröm för MFF då veteranerna varit nyckelspelare inte minst i Röslers 3–5–2. Duon finns inte ens med på bänken.

Därmed går Franz Brorsson in i backlinjen och Oscar Lewicki flyttas ner i densamma.

Det medför den stora skrällen i elvan: Bonke Innocent.

Mittfältaren, som tar Lewickis plats centralt, ratades av Magnus Pehrsson, fick chansen under sportchefen Daniel Anderssons korta sejour som tränare men har sedan varit mest bänkad under Rösler. Han har bara fått två inhopp under tysken, båda mot Drita i den första kvalomgången när MFF redan hade säkrat segern i matcherna.

ARTIKELN HANDLAR OM