”Har en bra stämning även med grannarna”

Landslaget visade upp hotellet mitt under EM-uppladdningen

FOTBOLL

ARNHEM. I Linda Sembrants och Lisa Dahlkvists rum kollas det serier.

Hos Lotta Schelin och Olivia Schough lägger man sig sent – och Nilla Fischer och Caroline Seger har fixat ett sminkbord och städat.

Hedvig Lindahl vill ha lugn och ro.

– Jag är faktiskt förvånad att de andra tjejerna inte har kommit till den
insikten, säger målvakten.

Omgivningarna är inte de roligaste, men under onsdagen får landslagsspelarna gula och blå cyklar för att kunna ta sig runt enklare.

Men mest tid blir det på hotellet, där laget har en hel våning med matsal, tv-spel och två pingisbord att fördriva tid med.

Sportbladet är en av de svenska medier som får en titt på insidan mitt under EM-uppladdningen.

Emma Berglund och Lisa Dahlkvist bildar par i en dubbelmatch i pingis, Fifa-experten Magdalena Eriksson ger nybörjaren Mimmi Larsson tips i tv-soffan. Och Hilda Carlén får samma duo att byta ut förstemålvakten Hedvig Lindahl mot sig själv i tv-spelsmatchen mot Norge.

– Men jag är högerfotad! De har ingen koll!

”Trivs och mår bra”

Stämningen och gemenskapen lyfter flera spelare fram som en av lagets styrkor. Många har delat hotellrum i flera års tid och trivs ihop – till exempel Linda Sembrant och Lisa Dahlkvist som bott ihop under alla mästerskap de spelat.

Just nu letar de efter en ny tv-serie att börja följa och har redan plöjt igenom en del tillsammans.

– Vi har roligt på rummet och även med grannarna har vi en bra stämning. Det är bra grannsamverkan här! Nu känner vi att vi har en plats som vi trivs och mår bra på. Det är riktigt viktigt, säger Sembrant.

Foto: ANNA TÄRNHUVUD / AFTONBLADET
På söndag börjar fotbolls-EM, men landslaget har redan hunnit med flera heta matcher – i tv-spel. Sportbladet besökte spelarna på hotellet i Arnhem
Foto: ANNA TÄRNHUVUD / AFTONBLADET
Lisa Dahlkvist och Hanna Berglund övar färdigheterna på en mindre boll än vanligt.
Foto: ANNA TÄRNHUVUD / AFTONBLADET
Mimmi Larsson och Hanna Glas ska hinna med ett 500-bitarspussel.

Nilla Fischer och Caroline Seger är en annan duo. Enligt Fischer har de kanske det mest städade rummet, och i det rymliga rummet har de fixat ett sminkbord.

– Jag tror att vi är ett av de rum som har mest ordning. Sedan kommer ungdomarna in och hälsar på och då blir det stökigt igen..., säger Fischer.

För henne är maten väldigt viktig. Under tiden som medierna är på plats suktar hon länge efter de framplockade kanelbullarna.

– Det ska vara lätt att käka när man är i väg och det funkade bra redan i går. Vi har en egen kock som är fantastisk så nu får man nästan försöka hålla igen lite så att man inte rullar fram på måndag, säger hon.

En spelare bor själv

Elva rumspar blir 22 spelare, och en spelare av 23 bor därför själv. Men Hedvig Lindahl njuter av ensamheten. Efter VM 2011 kände hon att det fanns en framgångsfaktor med att bo själv och gör det ofta i dag.

– Det tog så otroligt mycket energi allting i den turneringen, så minsta
energiläckage är jobbigt. Jag vill ha en miljö där jag kan ge mer av mig själv. Jag är faktiskt förvånad att de andra tjejerna inte upplevt samma sak eller kommit till den insikten, säger hon.

– Man har olika behov. Vissa har kanske behov av att vara med någon, men jag kände då att det var bättre att bo ensam. Nu hade jag kanske kunnat bo med någon eftersom jag har förändrats som människa, men tycker samtidigt det är skönt att ha privat tid.

1 av 10 | Foto: ANNA TÄRNHUVUD / AFTONBLADET
Mimmi Larsson och Hanna Glas i sitt rum

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)