Trotjänaren sparkad av PL-klubben

Chris Hughton tvingas lämna Brighton & Hove Albion

avPatrik Brenning

Ett knappt dygn efter säsongsavslutningen får Chris Hughton sparken av Brighton.

Detta efter 4,5 år på posten och trots att managern lyckades rädda kvar sitt lag i Premier League.

Den 31 december 2014 tog Chris Hughton över tränarposten i den då nedflyttningshotade Championship-klubben Brighton. Irländaren räddade kvar klubben, lyfte laget till en tredjeplats säsongen efter och lyckades säkra avancemang till Premier League under sin andra hela säsong.

Sedan dess har 60-åringen också sett till att freda det kontraktet två säsonger i rad men nu vill klubben ha förändring. Bara ett knappt dygn efter ligaavslutningen (1-4 mot Manchester City) sparkas Hughton.

1 av 2 | Foto: Frank Augstein / TT NYHETSBYR≈N/ NTB Scanpix
Chris Hughton tillsammans med Pep Guardiola.

Suttit fjärde längst i PL

– Det här har tveklöst varit ett av de svåraste besluten jag har varit tvungen att ta som ordförande för Brighton & Hove Albion men det är ett jag tagit med tanke på våra problem under våren, säger klubbens ordförande Tony Bloom och fortsätter:

– Våra tre vinster på 23 Premier League-matcher satte oss i en uppenbar risk. Det är med tanke på det, och insatserna under den här perioden, som jag känner att det är rätt tid för en förändring.

Chris Hughton var den Premier League-tränare som suttit fjärde längst på sin post, efter Bournemouths Eddie Howe, Burnleys Sean Dyche och Tottenhams Mauricio Pochettino.

Svenskbekanting kan ersätta

I och med avskedet meddelar Brighton & Hove Albion att man nu söker efter en ersättare. En av favoriterna till jobbet är enligt brittiska oddssättare den tidigare ÖFK-tränaren Graham Potter.

Journalisten Graeme Bailey på Daily Mirror skriver på Twitter att Swanseabossen finns med i listan på potentiella ersättare.

43-åringen ledde Swansea tiondeplats i Championship den gångna säsongen.

Även Phill Neville, förbundskapten för Englands damer, Nordirlands förbundskapten Michael O’Neill och den förre PSG-bossen Laurent Blanc nämns som möjliga ersättare.

ARTIKELN HANDLAR OM