Bekräftat: Zlatan med i derbytruppen

avFrida Fagerlund, Simon Sjöstrand

FOTBOLL

Det har ryktats att Zlatan Ibrahimovics, 36, MLS-debut kan ske i helgen.

Nu bekräftar LA Galaxy att svensken finns tillgänglig för spel mot LAFC.

– Jag tror det finns möjlighet att han kan vara med, men inte i 90 minuter, säger tränaren Sigi Schmid till ESPN.

På onsdagen var Zlatan Ibrahimovic på Manchester Uniteds träningsanläggning en sista gång för att städa ur sitt skåp och ta farväl av lagkamraterna.

Redan på fredagen beräknas svensken göra sin första träning med Los Angeles Galaxy. Inte nog med det, klubben bekräftar även att Ibrahimovic är tillgänglig för tränaren Sigi Schmid till helgens ligamöte.

Ställs mot lokalrivalen

LA Galaxy ställs då mot lokalrivalen Los Angeles FC i ett slutsålt derby. Därmed lär anfallaren göra sin första match i Major League Soccer redan under lördagen.

– Jag tror det finns möjlighet att han kan vara med, men jag tror inte han kan spela 90 minuter, säger tränaren Sigi Schmid till ESPN.

Zlatan Ibrahimovic har inte spelat en match sedan den 26 december. Då blev det en halvlek mot Burnley (2–2) innan han byttes ut av tränaren José Mourinho.

Sigi Schmid berättar att han och hans tränarkollegor just nu undersöker hur de ska kunna få ut så mycket som möjligt från ”Ibra”.

– Han är en stor spelare. Varje gång du har med en stor spelare i elvan så hjälper det dig. Han har spelat i alla möjliga formationer och vet hur man spelar fotboll. Och vet du hur man spelar fotboll så hittar du din plats, säger Schmid till mlssoccer.com.

Los Angeles Galaxy–Los Angeles FC börjar 21.15 svensk tid på lördag och sänds på Eurosport 1 och Eurosport Player.

Svenskar som spelat i Major Leauge Soccer 01:32