Trots storförlust – så räddar HIF ekonomin

avFrida Fagerlund

Foto: Bildbyrån

Helsingborgs IF kliver in i den allsvenska säsongen med en miljon kronor i eget kapital.

Detta trots att klubben gjorde en förlust på 10,4 miljoner kronor förra året, rapporterar HD.

– Det finns bara en enda agenda och det är att överleva, säger klubbdirektören Joel Sandborg.

Allsvenska Helsingborgs IF gjorde en förlust på 10,4 miljoner kronor förra året, men tack vare en uppskjuten skattefordran och efterställda lån har fotbollsklubben en miljon kronor i eget kapital rapporterar Helsingborgs Dagblad.

Landslagskaptenen Andreas Granqvist har tidigare uppgett att han spelade utan lön under hösten när det stod klart att klubben hade stora ekonomiska bekymmer.

– Klart att jag skulle ha en lön när jag kom hem, men under tiden har jag fått reda på hur ekonomin såg ut. Jag har turen att ha det gott ställt och har därför avstått från lönen så länge HIF inte har ekonomi. Jag har den möjligheten, men nästa år kommer jag att ha lön, men inte jättehög, förklarade Granqvist.

”Säger inte att vi ska upp till topp sex”

Efter två år i superettan gör HIF comeback i allsvenskan, men föreningen tar inga risker säsongen 2019.

– Pratar vi förtroende från alla runt klubben så lever vi på det elfte kattlivet och den har nio. Det är oerhört viktig att vara tydlig. Vi tar inte risker som riskerar klubben. Vi går inte in och säger ”nu ska vi upp topp sex” eller så. Det finns bara en enda agenda och det är att överleva, och vara med i allsvenskan 2020, säger klubbdirektören Joel Sandborg till HD.

ARTIKELN HANDLAR OM