Svenska mästarna: Det är en obeskrivlig känsla nu

avTobias Lundgren

1 av 6

Lemondogs är Sveriges första mästare i League of Legends.

Och efter segern tackade en känslosam lagkapten sin familj.

– Jag ville göra dem glada. Det är en obeskrivlig känsla nu, säger Robin ”Rawbin-iv” Eggenberger.

Efter en nio månader lång SM-säsong heter de första Svenska Mästarna i League of Legends någonsin Lemondogs.

I en extremt tight final kunde laget, vars två yngsta spelare bara är 15 år gamla, besegra Team Property med 2-1 i matcher.

– Jag är stolt över mina lagkamrater. Att de har presterat så bra. Sedan har vi två 15-åringar som kommer upp på scenen och spelar som gudar, berömmer lagkaptenen Robin ”Rawbin-iv” Eggenberger.

”Har legat under men vänt flera matcher”

Han var själv bäste spelaren i finalen när Lemondogs kunde säkra första matchen relativt enkelt. På andra kartan slog Team Property tillbaka och utjämnade till 1-1.

– Tredje matchen var alla pumpade på att spela och det gick vägen. Vi har haft många matcher där vi legat under men vänt för att vi hållit humöret uppe och vetat att vi kunnat vinna.

Det definitiva avgörandet kom i en stor strid efter 20 minuter i sista matchen, då Lemondogs lyckades döda fyra motståndare och sedan ta en baron. Efter det kunde inte Team Property hämta sig.

– Segern känns jäkligt bra, vi har haft mycket press på oss att ta hem det och visa att vi kan representera Lemondogs, säger lagkaptenen.

”Det är obeskrivligt”

För Rawbin-iv blev segern extra känslosam då familjen satt i publiken och hejade fram honom.

– De har varit och tittat så jag ville göra dem glada också. Jag har inga ord nu, det är obeskrivligt, säger en märkbart rörd svensk mästare.

Hur mycket betyder det att familjen är här och stöttat dig?

– Det är en bra känsla. Nu ser de att jag kan jobba med det här framöver, att det inte bara är att slösa tid vid datorn. Det här är den nya sporten.

ARTIKELN HANDLAR OM