Jerebko klar för Golden State Warriors

avAdam Borg, Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Jonas Jerebko, 31, är klar för de regerande mästarna Golden State Warriors.

Svensken har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

– Det är världens bästa lag, det kan inte bli så mycket bättre, säger han till Sportbladet.

Tidigare i veckan dök det upp rykten om att Jonas Jerebko, 31, var på väg till de regerande mästarna Golden State Warriors. Under torsdagen blev det till verklighet för svensken. 31-åringen, som förra säsongen spelade i Utah Jazz, har skrivit på ett ettårskontrakt med Golden State.

– Riktigt kul. Det blir inte så mycket större, säger Jerebko till Sportbladet och fortsätter:

– Det är världens bästa lag, det kan inte bli så mycket bättre. En ring är drömmen så det var inte så mycket att tveka på. Det ska bli jäkligt kul att dra igång.

”Golden State hörde av sig direkt”

Golden State har varit ute efter en skarp skytt att fylla ut truppen med. Och till slut föll valet alltså på svensken. Jerebko har skrivit på en så kallad ”Veteran-minimum deal”, på ett värde runt 18,5 miljoner kronor.

– Golfen State hörde av sig direkt och när jag fick veta det bad jag att få prata med Kerr (Warriors tränare). Han ringde upp en, två timmar senare och sa att han haft mig på sin radar, att de vill ha mig och att det kommer att finnas speltid.

Lagkamrat med Curry och Durant

Warriors har dominerat stort under de senaste säsongerna. Laget har vunnit ligan vid tre tillfällen under de fyra senaste säsongerna. Och det är minst sagt ett stjärntätt lag som Jerebko ansluter till. Han blir lagkamrat med bland annat världstjärnorna Stephen Curry, Kevin Durant och Demarcus Cousins.

– Det är världens bästa lag och jag har fem all stars framför mig men de kommer att behöva vila. Jag tror att jag kommer passa bra in i laget, deras spelstil bara mig.

– Jag vill vinna och har alltid velat vinna. En sådan här chans får man inte så ofta och då tar man den. Jag kommer att vara bättre och mer redo än någonsin.

Hyllar ”Foppa” med tröjnumret

Jerebko har tidigare i karriären spelat i nummer 8 och 33. Men i Golden State kommer han att bära tröjnummer 21. Anledningen till det? En viss Peter Forsberg.

– Det är ett nummer man alltid har velat ha eftersom Foppa varit en idol. Men det har varit taget i alla klubbar eller hängt i taket. Det känns kul att äntligen få chansen att spela i 21 så det är en liten Foppahyllning.

Foto: Alex Goodlett / TT / NTB Scanpix
ARTIKELN HANDLAR OM