Mike Tyson slogs hög på kokain

avKristopher Karlsson

SPORTBLADET

”Jag var tvungen att använda min 'Whizzer'

1 av 6

Mike Tyson gick sina boxningsmatcher hög på kokain.

För att undvika att åka fast i dopingkontroller använde han en fejkpenis fylld med urin från andra människor.

Det avslöjar han i sin nya bok ”Undisputed Truth” som släpptes i går. 

Han är en av världens mest hyllade boxare och samtidigt ett av idrottens mest fascinerande människoöden. I sin nya bok ”Undisputed Truth” berättar Mike Tyson i detalj om sitt liv.

I dag kämpar boxningslegendaren med alkoholism – en kamp som tär på honom. Men under karriären hade han även stora problem med droger, och främst kokain.

I boken, som släpptes i går, avslöjar Tyson att han till och med gick sina matcher hög på drogen.

– Jag var en fullfjädrad kokainmissbrukare, skriver Tyson enligt Daily Telegraph.

Tyson skriver att han inför fajten mot brittiske Danny Williams 2004 snortade kokain fram till kort innan matchen började.

Attackerade Lewis

Men Tyson hade redan år 2000 – inför matchen mot Lou Savarse –  kommit på en idé till hur han skulle undvika att avslöjas med kokain i sitt urin inför matcher.

– Jag var tvungen att använda min ”Whizzer”, som var en fejkpenis där du stoppar in någon annans urin för att klara ett drogtest, berättar Tyson enligt Daily Telegraph.

År 2002 tappade Tyson fattningen under en presskonferens inför sin match mot Lennox Lewis och attackerade sin motståndare på scen och bet honom i benet. Det blev boxningshistoriens mest häpnadsväckande icke-konferens då man fick ställa in PR-eventet.

Även då var Tyson hög på kokain.

– Jag kollade på honom och ville slå den motherfuckern, berättar Tyson.

Testade kokain vid 11 års ålder

Boxningslegendaren förklarar i boken att hans aptit för dryck och droger med att han testat kokain så tidigt som vid 11 års ålder och att han fått alkohol som spädbarn i New York.

Tyson tjänade över 1,9 miljarder kronor under sin karriär men är nu så utblottad att han säger att han aldrig kommer att kunna betala av sina skatteskulder. 2000 sparkade Tyson alla sina finansiella rådgivare och startade om sin ekonomi. Han började året med skulder på 22 miljoner kronor men avslutade det med nya inkomster på 427 miljoner.

Tyson planerar nu en comeback och returmöte med Evander Holyfield. Samme Holyfield som fick sitt öra avbitet av Tyson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning