Nya skador för Sverige inför VM-uppladdningen

avMalin Wahlberg, Petra Thorén

SPORTBLADET

Sverige störs av skador och sjukdom inför träningsmatcherna mot Chile och Rumänien.

På dagens träning saknades såväl Isaac Kiese Thelin som Christoffer Nyman.

Skadeproblemen tvingar förbundskapten Janne Andersson till tre ändringar i startelvan mot Chile.

Sveriges trupp var skadedrabbad redan innan samlingen. Jakob Johansson rehabiliterar sin korsbandsskada, Robin Olsen sin axelskada och Albin Ekdal har problem med en fot och togs inte ut i truppen.

Under samlingen i Stockholm har skadeproblemen fortsatt. I onsdags tvingades Ludwig Augustinsson (baksida lår) och Emil Krafth (rygg) lämna truppen på grund av skador.

Nya skadeproblem för Nyman

Nu har även anfallsspelarna drabbats av problem. Isaac Kiese Thelin missade tisdagens träning på grund av feber men var tillbaka på onsdagen. I torsdags stod han återigen över och inte heller på fredagen kunde han träna med laget efter att ha genomgått ett cykeltest.

Christoffer Nyman missade också träningen på grund av känning i ljumsken Einstracht Braunschweig anfallaren har haft stora skadeproblem hela säsongen.

– Det var fyra olika skador så varje gång jag kom tillbaka åkte jag på. Först en bristning i vaden, sedan en till fast på ett annat ställe. Sedan en sträckning i ljumsken och sedan höften. Det har varit väldigt frustrerande. Men i februari släppte det så nu har jag kunnat köra på för fullt, sa han till Sportbladet tidigare i veckan.

Foto: BILDBYRÅN
Christoffer Nyman har känning i ljumsken.

Förbundskapten Janne Andersson gör dock inga hemligheter av vilka som kommer att starta mot Chile i morgon.

En elva spelade tillsammans under träningen och sedan tog Janne Andersson dem åt sidan för att gå igenom fasta situationer.

Det blir tre ändringar jämfört med startelvan som startade i playoffet mot Italien i november.

Nordfeldt får chansen

Kristoffer Nordfeldt ersätter Robin Olsen i mål. Martin Olsson går in istället för Augustinsson till vänster och Gustav Svensson tar plats på mittfältet, där Jakob Johansson startade mot Italien.

Janne Andersson bekräftade elvan på fredagens presskonferens.

– Det blir den elvan, sedan ska de spela så mycket de orkar och kan. Vi har inte planerat en massa byten. Sedan blir det ny elva på tisdag som får chansen att spela en hel match, Andersson och fortsätter:

– Jag känner inget behov av att vi måste spela ihop något specifikt nu.

TV 4 18.00 lördag: Sverige-Chile.