”Jag är ledsen, Evander – här är ditt öra”

avFredrik Jönsson

Det är en av idrottsvärldens mest omtalade ögonblick.

Det kan vara en av världens mest oväntade – och sköna – reklamer.

Skomärket Footlocker har återförenat Mike Tyson, 47, och Evander Holyfield, 51

De båda tungviktskungarna slogs mot varandra 1996 och 1997. Det senare mötet av de två innehåller en av idrottsvärldens mest kontroversiella ögonblick.

Boxningsmatchen avbröts i den tredje ronden efter att Mike Tyson blivit diskvalificerad - han bet Evander Holyfield i örat. Tyson skrev sedan i sin självbiografi att han ville döda Holyfield under fajten.

För några veckor sedan kom uppgifter om ett nytt möte – 16 år efter skandalen. Och nu verkar de ha återförenats - i alla fall om man ska tro Footlockers reklam ”A week of greatness”.

”Här är ditt öra”

Där ser man Mike Tyson ringa på dörren hemma hos Holyfield.

– Jag är ledsen, Evander. Här är ditt öra, säger Tyson och lämnar över en liten ask med örat.

51-åringen tar emot örat och tackar Tyson med en kram.

I reklam ser man även Dennis Rodman boka en resa till Nordkorea. Den förre basketspelaren skapade starkt missnöje i USA när han åkte över till Nordkorea för att promota basket och kalla Kim-Jong-un för ”en skön grabb”, enligt New York Times.

”Dags att sluta”

Brett Favre, som har blivit känd som personen som aldrig lägger av, är med i reklamen. Han sitter på ett fik och skjuter tallriken ifrån sig.

– En man måste veta när det är dags att sluta, säger han.

Sportkommentatorn Craig Sager är också med i reklamen. ”Mr Fancy Suit” - som han kallas - älskar att köra gammaldags kostymer i sändning. I reklamen eldar han upp kostymerna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning