Hargin skriver känslosamt inlägg på årsdagen

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Fel låt i lurarna gjorde att han inte kunde hålla tillbaka tårarna samtidigt som han gick för medalj.

I dag är årsdagen av Matilda Rapaports bortgång och hennes man, Mattias Hargin, skriver ett känslosamt inlägg på sin blogg.

”Jag är inte längre rädd att dö, för döden är finare än jag trott”, skriver han.

Mattias Hargins liv vändes plötsligt upp och ner.

Bara tre månader efter giftermålet drogs frun Matilda Rapaport, alpin friåkare, med i en lavin i Chile och hamnade i koma.

Den 17 juli 2016 kom det tragiska beskedet att hon avlidit.

I dag är årsdagen av hennes död och i ett känslosamt blogginlägg skriver Hargin om det tuffa året och hur han, i takt med dagarna har gått, växt och blivit starkare.

Nu har det gått exakt ett år sedan mitt liv förändrades drastiskt. Det är nu ett år sedan Matilda lämnade oss. Att det gått ett år sedan jag senast såg henne, höll hennes hand och hörde hennes röst är helt galet. Detta år har bara flugit förbi”, inleder han blogginlägget.

Mår betydligt bättre

Slalomspecialisten skriver också att han aldrig vågat drömma om att han, trots allt, kunde må som bra som han gör.

Samtidigt avslöjar han detalj, under en tävling, som sammanfattar det tuffa året som har gått:

Jag har en händelse som kan sammanfatta detta år rätt bra. Mellan åken på VM-slalomen, jag står helt själv på toppen värmer upp inför andra åket, lyssnar musik och fokuserar på uppgiften. Jag ska ner och ta en medalj, är planen, allt känns väldigt bra. Helt plötsligt dyker lite fel låt upp i lurarna och jag börjar gråta, står där inför andra åket med tårar men känner ändå kraft. Jag lyssnar klart låten, skakar av mig tårarna och drar ner mot start. Väl där går det nästan enligt plan…

”Var jobbigast att träffa alla”

Den tyngsta utmaningen, skriver Hargin, var alla möten med andra människor och den behandling han fick av dem.

Under året som gått har man mötts av många olika utmaningar. Det jag tyckte var jobbigaste i början var att träffa alla för första gången igen, konstant kände jag hur folk iakttog mig och försökte söka av och se hur jag mådde. Tog alltid ett litet tag innan många märke att jag faktiskt mådde bra och var samma kille. Kunde även se att folk tyckte synd om mig, vilket är fint men också jobbigt på ett sätt”, skriver slalomspecialisten som också har fått en uppenbarelse:

”Jag är inte längre rädd att dö, för döden är finare än jag trott och jag vet att jag nu har dig där uppe och får träffa dig då”.

Matilda Rapaport blev bara 30 år gammal och tidigare i höstas träffade Sportbladet Mattias Hargin som öppet om den svåra sorgen och hur han har tagit sig vidare efter sin frus död.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM