Klart: Luleå värvar svensk landslagsstjärna

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

avLo Hägerfelth

SPORTBLADET

BC Luleå presenterar ”en av sina största värvningar i modern tid”.

Thomas Massamba är klar för klubben.

– Luleå är kanske den mest professionella klubben i Sverige, säger Massamba i ett pressmeddelande.

Svenska mästare 2017, men finalförlorare 2018. BC Luleå lyckades inte försvara sin mästartitel förra säsongen efter förlust mot Norrköping Dolphins.

Men nu rustar de för att återta tronen.

I ett pressmeddelande presenterar nämligen klubben att de värvat den svenske landslagsguarden Thomas Massamba. En värvning som klubben beskriver som ”en av sina största i modern tid”

– Det känns skönt att ha skrivit på. Jag har alltid velat spela för Luleå sedan Plannja-tiden och nu får jag chansen att göra det. Jag har pratat med Mosesson och många lag utomlands och jag är glad att det blivit klart nu, säger Massamba i pressmeddelandet.

Massamba kommer senast från schweiziska Lions de Genève. Genom åren har han samlat ihop en massa titlar, bland annat ligatitlar i Bulgarien, Cypern och Tjeckien. Dessutom har han spelat 115 a-landskamper för Sverige.

”Brinner för basket på ett helt annat sätt”

Senast han spelade i Sverige var säsongen 2016/17, då för Södertälje Kings. Nu återvänder han alltså till Sverige och denna gång till Luleå.

– Luleå är ett topplag i Sverige som alltid har målet att vinna SM-guld. De satsar hårt varje år, lägger ned pengar och publiken är helt annorlunda. Publiken brinner för basket på ett annat sätt än i övriga Sverige. De vill ha show, att deras lag ska vinna och försöker hjälpa till. Publiken är fantastisk och en sjätte spelare för laget, säger Massamba.

Massamba kommer därtill bära nummer tio i sin nya klubb. Vidare erkänner klubbdirektören Lars Mosesson att Massamba har stått högt upp på klubbens önskelista den här sommaren.

– Det är den spelaren som varit högst upp på vår lista. Vi har haft en positiv dialog under en lång tid. Vi får in en starter från landslaget som har vinnarkultur i sig. Det här vet vi att Luleåpubliken kommer att älska, säger Lars Mosesson.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM