Sebastian Vettel om drömmen att vinna titel nummer fem

F1-stjärnan kör sin femte säsong för Ferrari

Foto: Manu Fernandez / TT

avAnna Andersson

SPORTBLADET

BARCELONA. I fem år har han jagat en VM-seger.

I fem år har han fått se sig besegrad.

Men Sebastian Vettel ger inte upp jakten på sin femte titel.

– Mitt mål och min dröm är att vinna VM med Ferrari, säger han.

Sebastian Vettel han vinna fyra VM-titlar med Red Bull innan förhållandena i F1-världen kastades om i samband med den stora regeländringen 2014. Sedan 2015 tävlar han för Ferrari och målsättningen är precis som varje år.

Att vinna titeln.

Hittills har han inte lyckats - även om han hade greppet om mästerskapet fram till sommarlovet i augusti 2018.

– Det som saknas är poängen, vi måste ta de som krävs för att vinna och det har vi inte gjort. Samtidigt har vi alla ingredienser som krävs för att vinna VM, vi har gjort rätt, men inte lyckats få alla detaljer att stämma. Jag hoppas att vi får möjligheten att vara i samma situation i år igen. Vi vet precis vad som krävs, atmosfären i stallet är bra och vi har någonting att bygga vidare på, säger Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel om drömmen att vinna F1 med Ferrari

Under testerna såg det ut som om Ferrari hade gjort sitt jobb, Vettel var något snabbare än Mercedes femfaldige världsmästare Lewis Hamilton på ett varv, bilen var snabb i kvalsimuleringar och när den körde en hel racedistans, den hade en bra balans, men tillförlitligheten var ett orosmoment. Bilen tillbringade mer tid i garaget än vad Vettel och hans nya teamkollega Charles Leclerc hade önskat.

Nu har två veckor passerat sedan den sista testdagen avslutades och F1-säsongen startar i Australien GP. Den drar i gång I Melbourne på en bana där Sebastian Vettel har vunnit de två senaste åren.

– Vi vet vad vi ska göra för att lyckas, vi vet vad som krävs och vi vet också hur vi ska göra för att lyckas, säger han med ett leende.

– Men det är en väldigt lång väg framför oss, vi kommer att ställas inför många svåra utmaningar och även om vi inte är snabbast i början av säsongen så har vi bra folk som vet vad som behöver göras och som vet vad vi måste förbättra. För att lyckas nå vårt mål måste vi förbättra oss hela tiden, det gäller att ha farten i både det första och det tjugoförsta loppet - och alla lopp däremellan. Det är nyckeln till VM-segern.

Om planen för att vinna VM-titeln lyckas vet vi den första december.
Så utdragen är F1-säsongen 2019 - och den startar i morgon.

F1-bloggen med Kubicas besvikelse och Räikkönens oplanerade liv

ARTIKELN HANDLAR OM