Klackmål av Ishizaki gav tung Elfsborgsseger

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Stefan Ishizaki firar sitt 2–0-mål.

avMichael Wagner

SPORTBLADET

På hemmaplan har Elfsborg varit extra blekt.

När det verkligen behövdes lossnade det. Stefan Ishizaki klackade in 2–0-målet som gav tre tunga poäng i bottenstriden.

– Nu fick vi lite andrum, säger veteranen till CMore.

Det har inte sprudlat om Elfsborgs målskytte i allsvenskan 2018. På hemmaplan i den forna borgen Borås Arena har Elfsborg varit extra tandlösa och man har svarat för minst antal mål av alla allsvenska lag på hemmaplan.

Vänsterbacken Rami Kaib hade ett jätteläge under den första halvleken efter att William Eskelinen i Sundsvallsmålet lämnat retur på ett skott från Viktor Prodell.

Men Kaib lyfte chansen utanför.

Nära för Hallenius

Tvåan i skytteligan, Linus Hallenius, hade ett bra läge för Giffarna men då svarade Kevin Stuhr Ellegaard för en fin räddning.

Det lossnade i den andra halvleken för Elfsborg som så långt hållit uppe spelet bra men skapat få chanser.

Daniel Gustavsson spelade in från höger i 55:e minuten och Viktor Prodell styrde in 1–0 från nära håll.

Sundsvall lyfte upp spelet men var överraskande bleka i sista offensiva tredjedelen när bollen gick ineffektivt i sidled.

Daniel Gustavsson drog upp en kontring till höger efter 70 minuters spel och spelade åter in bollen hårt utmed marken. Stefan Ishizaki fick bollen bakom sig, men vände om och klackade in 2–0 med ryggen mot mål.

– Jag löper med in bakom backlinjen, ingen följer mig och keepern kommer ut bra och täcker första. Jag skulle kanske kunnat chippa bollen över honom men jag kände att om jag klackar den mot bortre så är det mål, beskriver Ishizaki hos CMore.

Marginal nedåt

Det var ett både vackert och väldigt viktigt mål för Elfsborg i bottenstriden.

Segern innebär att Boråslaget skaffar sig en bra marginal, åtta poäng, ner till Dalkurd på kvalplats med 12 poäng kvar att spela om.

– Man ska aldrig säga aldrig, säger Ishizaki om att segern säkrat kontraktet. Men vi får lite andrum inför de sista fyra matcherna.

– Nu vill vi avsluta snyggt och utveckla vårt eget spel, säger mittfältsveteranen, som varit en av Elfsborgs bästa spelare under den senaste månaden, och sammanfattar sina känslor kring lagets allsvenska 2018:

– Vi kan inte vinna SM-guld så man är lite besviken över säsongen, säger Ishizaki.

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Så har det gått i kvalet till allsvenskan på 2010-talet 00:28
Laddar Matchlista
ARTIKELN HANDLAR OM