BC Luleå värvar ny amerikan

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

avSimon Sjöstrand

SPORTBLADET

BC Luleå fortsätter att bredda truppen.

Nu har SM-finalisten gjort klart med amerikanske Daniel Alexander från NBA-laget San Antonio Spurs organisation.

– Det känns otroligt, säger 27-åringen i ett pressmeddelande.

BC Luleå föll i SM-finalen mot Norrköping.

Men upprustningen är i full gång.

På torsdagen meddelade klubben att man värvat amerikanske collegespelaren Tavarius Shine, 24, från Oklahoma State University och nu presenteras nästa amerikan i truppen:

27-årige Daniel Alexander.

”Kan göra mål på flera olika sätt”

Den 206 centimeter långe forwarden tillhör San Antonio Spurs organisation och blev i våras mästare i NBA:s utvecklingsliga.

Han beskrivs som en atletisk trepoängsskytt och stark returtagare.

– Han kan göra mål på flera olika sätt och kommer passa in bra hos oss, säger Luleå-tränaren Peter Öqvist i ett pressmeddelande.

Alexander har tillbringat de senaste somrarna i Australiens andraliga. Där spelar han just nu med Lakeside Lightning och har snittat 27 poäng per match.

– Scoutingen har skett via G-League och coacher där men också via Sverigebekantingen Liam Rush (tidigare ligaspelare) som sett honom på nära håll i Australien. Det känns bra att vi har klart med vår tredje och sista amerikan. Nu börjar pusselbitarna att falla på plats och vi kommer med all säkerhet att ha ett starkt, slagkraftigt lag även den här säsongen, säger Peter Öqvist.

Daniel Alexander är glad över att få komma till Sverige.

– Det känns otroligt. Ett för att det är en möjlighet att upptäcka en ny kultur. Det kommer definitivt att bli det kallaste stället jag varit på. Förutom basket ska det bli kul att se den geografiska omgivningen, säger amerikanen.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM

BC Luleå

Basket