Södertälje nära tolfte SM-guldet

avTT

Foto: Erik Simander/TT
Södertäljes Adam Ramstedt, Auston Barnes och Eric Garcia fick jubla mot Borås på tisdagen.

Södertälje Kings är en seger från sitt tolfte SM-guld i basket.

Tacka Alexander Lindqvist för det.

Med sekunder kvar avgjorde han den tredje finalen hemma mot Borås (79–76).

Med två raka vinster (92–81 och 78–63) i SM-finalen hade Södertälje satt sig i en guldsits inför tisdagens möte hemma i Scaniarinken.

Men den här gången gick det inte lika enkelt.

Gästerna stretade emot in i det sista och med sex sekunder kvar av matchen kvitterade Borås till 76–76.

Då klev Alexander Lindqvist fram. Med en trepoängare frälste 28-åringen sitt Kings och såg till att laget kan avgöra på bortaplan på fredag.

– Vilken "heartbreaker" för dem. Borås var så nära på att vinna den här matchen, de ville inte ge sig, de satte tuffa trepoängare i slutet, men sedan tog "Alex" skottet... så jävla coolt. Han fixade vinsten åt oss och nu kommer Borås få det ruggigt svårt att ta fyra raka vinster, sade Jonathan Person i Basketligans direktsändning av matchen.

För Borås var det ridå.

Laget, som aldrig har vunnit SM-guld, hade ledningen med 54–52 inför den fjärde perioden och ledde som mest med fem poäng (66–61) i samma period – men lyckades inte skaka liv i finalserien.

– Vi var värda vinsten i dag, bollen studsade inte vår väg. Men vi lever fortfarande och hemmamatchen på fredag ska vi ta. Vi kommer vinna på fredag, så är det bara, sade Boråsspelaren Simon Gunnarsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Basket