Södertäljes finaldrag förvånar Borås

avMalin Wahlberg

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Borås Fredrik Andersson under basketmatchen i Basketligan mellan Södertälje och Borås den 14 januari 2019 i Täljehallen, Södertälje.

Södertälje Kings flyttar finalserien från Täljehallen till Scaniarinken. 

Då jublar Borås. 

– Det är jättebra för oss, säger lagkaptenen Fredrik Andersson. 

Under de åtta senaste åren har Södertälje Kings varit i sju SM-finaler. Men den här gången kommer den inte spelas i Täljehallen. 

Kings har valt att flytta finalserien mot Borås Basket till Scaniarinken. Senast klubben gjorde det var i finalen för 14 år sedan.

– Det ska bli kul, lite annorlunda. Men det känns mycket mer professionellt, mer som en landskamp, säger Alexander Lindqvist.

”Ger bort våra korgar”

Borås, som är i sin första final någonsin, är överraskade över att Södertälje väljer att flytta serien och därmed mista fördelen av att spela i sin hemmahall.

– Det är väl jättebra för oss. Alla vet ju att hur många treor Toni Bizaca satt i Täljehallen, men han har inte satt så många i Scaniarinken. Det är klart att det är fördel dem för hinna träna där och jag antar att det väntas bli mycket publik, men det förvånar mig lite att de gör det faktiskt, säger Fredrik Andersson och fortsätter: 

– Men det blir en rolig upplevelse för oss också och det är jättekul att de väljer att göra något nytt. 

Södertälje hoppas på minst 3000 under den första finalen och Lindqvist tror att publiken kommer att lyfta laget.

– Vi ger bort våra korgar, det är det vi gör. Klubben frågade oss och vi ville göra det. De ska ändå sitta på en buss och åka hit så jag tror inte att det blir en fördel för dem, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM