Basketprofilen hedrades i Östersund

Foto: Janerik Henriksson/TT
Jämtland hyllade bortgångne tränaren Zeljko Brlek under tisdagskvällen. Arkivbild.

avTT

SPORTBLADET

Jämtlands assisterande tränare Zeljko Brlek avled i söndags.

Basketprofilen hedrades med en tyst minut, en hyllningsfilm och den kroatiska nationalsången i Östersund.

Norrköping hade erbjudit att skjuta upp matchen, men Jämtland ville spela trots att det bara hade gått två dagar sedan beskedet om Zeljko Brleks bortgång, blott 41 år gammal. På plats i Östersunds sporthall under hyllningen var bland annat Brleks dotter, skriver Länstidningen Östersund.

– Hans dotter har bett mamman om att få gå på matchen och hon kommer att vara där med sin mamma, sade tränaren Torbjörn Gehrke tidigare till SVT Sport.

Samtliga matcher i tisdagens omgång inleddes med en tyst minut, men i Jämtlands match var det mer än bara tystnad som fyllde sporthallen. Enligt Länstidningen Östersund visades en hyllningsfilm och i stället för att spela den sedvanliga Jämtlandssången spelades Kroatiens nationalsång.

– Om en spelare hade avstått hade vi inte spelat alls. Det var laget som bestämde sig för att spela efter en anonym omröstning. Alternativet var att spela i Luleå i första matchen men vi behöver det här stödet och den här hjälpen. Vi vill vara hemma när det här sker, förklarade Gehrke.

Den nästan fullsatta hallen fick därefter se sitt Jämtland vinna mötet med Norrköping efter förlängning, med siffrorna 97–89.

ARTIKELN HANDLAR OM