”Foppa” dyker upp – på stjärnans julfest

”Hamnade just på en helt ny nivå”

Foto: TT, INSTAGRAM

avAndreas Käck

SPORTBLADET

F1-stjärnan Kimi Räikkönen har sparkat i gång julfirandet och han passade på att bjuda in två svenska vänner till sin senaste julfest.

Kollegan Marcus Ericsson.

Och hockeylegendaren Peter Forsberg.

Det lackar mot jul.

Den finländske formel 1-stjärnan Kimi Räikkönen, 39, har redan börjat fira.

På fredagen bjöd F1-stallet Sauber på fest där deras nygamle förare Räikkönen är den givna frontfiguren.

På plats fanns flera kollegor, däribland svenske Marcus Ericsson, som lämnar Sauber och F1 för Indycar nästa år.

Men Ericsson var inte ensam svensk på festen. Där fanns även en annan blågul profil.

En superlegendar som gjort över 700 grundseriematcher och 170 slutspelsmatcher i världens bästa hockeyliga, NHL. Som vunnit två Stanley Cup, två OS-guld och två VM-guld.

Nämligen Peter ”Foppa” Forsberg.

”Helt ny nivå”

Räikkönen har lagt upp två bilder på sitt Instagram-konto där han, bäste kompisen Toni Vilander och Peter Forsberg syns ihop. En trio som Räikkönen väljer att benämna som Saubers ”förstakedja”.

I den ena av bilderna sitter trion iklädda full hockeymundering, efter att ha spelat en match på hobbynivå tidigare på fredagen, och enligt Toni Vilander var det ingen tvekan om vem som var bäst på isen.

”Vår hockeyturnering hamnade just på en helt ny nivå när Peter Forsberg dök upp. En av de allra största hockeylegendarerna”, skriver han.

Varit vänner länge

Att Forsberg och Räikkönen är vänner kan låta aningen otippat, men faktum är att duon känt varandra sedan många år tillbaka.

Den finländske F1-stjärnan hjälpte ”Foppa” när den svenske legendaren letade hus nere i Zürich, Schweiz, häromåret – och när Tre Kronor vann OS-guld år 2006 var faktiskt Räikkönen en av de första att gratulera. Detta trots att Sverige besegrade just Finland i finalen.

– Räikkönen kom in och grattade oss i omklädningsrummet, har Forsberg tidigare berättat i en intervju med lokaltidningen Allehanda.

ARTIKELN HANDLAR OM