Rafael Nadals fina gest efter översvämningarna

Erbjuder gratis boende till alla som drabbats på Mallorca

Foto: TT

avKristoffer Bergström

SPORTBLADET

Översvämningarna på Mallorca har krävt minst nio liv och lämnat många fler hemlösa.

Nu öppnar Rafael Nadal upp sitt tenniskomplex och erbjuder offren gratis boende.

”I dag är en sorgens dag”, skriver världsettan på Instagram.

Natten till onsdag översvämmades delar av Mallorca i Spanien. Filmer från staden Sant Llorenc i de östra delarna av ön visar hur bilar dras med av de kraftiga vattenmassorna.

Minst nio personer är döda och ytterligare 20 saknas i nuläget. Därtill har ett stort antal blivit av med sina hem i ovädret. Många svenskar semestrar i närheten av platsen, men hittills har ingen rapporterats saknad eller skadad.

”Vår djupaste medkänsla”

Nu pågår ett omfattande räddningsarbete där omkring 80 soldater och 100 räddningsarbetare deltar. Offren får hjälp av tillresta människor som stöttar med mat och filtar, men också från öns store son.

Strax söder om Sant Llorenc ligger Rafa Nadal Sports Centre, ett jättekomplex med bassänger, restauranger och ett 20-tal tennisplaner. Centrets rum brukar användas av aktiva på träningsläger på Mallorca men kommer nu till användning för de drabbade.

”Vår djupaste medkänsla går till familjerna till dem som dödades av de allvarliga översvämningarna i San Llorenç. Precis som i går erbjuder vi idag rummen på sportcentret och akademin till alla som behöver boende”, skriver tennisens världsetta Rafael Nadal på Instagram.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mallorca

Tennis