Han hyllades – med kroatiska nationalsången

avKristoffer Bergström

1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN
Zeljko Brlek.

I söndags meddelade Jämtland att den assisterande tränaren Zeljko Brlek hastigt dött.

I dag hyllades 41-åringen inför mötet med Norrköping.

En tyst minut hölls – och Kroatiens nationalsång spelades.

I fyra år var Zeljko Brlek assisterande tränare i Jämtland Basket. Men i söndags meddelade klubben att Brlek dött i hjärtsvikt under ett besök i Kroatien.

– Han har en tioårig dotter så det finns de som kommer sakna honom mer än vi gör. Men det tomrummet han lämnar efter sig kommer vara större i morgon, ännu större dagen efter det och brutalt stort nästa vecka och månad, sa huvudtränaren Torbjörn Gehrke då.

Spelade – för Brlek

Efter dödsbeskedet sträckte Norrköping ut en hand och sa att den kommande matchen mot Jämtland kunde skjutas upp. Men Jämtland ville spela, de var övertygade om att Zeljko Brlek hade velat samma sak.

Tränarens dotter ska ha funnits på plats i Östersunds sporthall under tisdagens möte i Svenska basketligan. Den och alla andra matcher i omgången inleddes med en tyst minut för den hastigt bortgångne tränaren, men Jämtland hedrade sin kroatiske ex-tränare mer än så.

Ett par minuter före matchen visades en hyllningsfilm. Sedan spelades Kroatiens nationalsång ”Lijepa naša domovino” till 41-åringens ära.

Jämtland vann matchen med 97–89 efter förlängning.

ARTIKELN HANDLAR OM